Wolf, A. - De tao van stampot

Schrijver:
Titel: De tao van stampot
ISBN: 9789023010128
Taal: Nederlands
Uitgever: Becht
Bijzonderheden: Goed / 1999, 256pp, paperback. Oogt ongebruikt en ongelezen, geen leesvouw. Zgan.
Prijs: € 24,95
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Samenvatting
De tao van stamppot is geen gewoon kookboek, maar een rijke verzameling recepten, verhalen, anekdotes, dialogen, tips, parabels, grapjes en spirituele adviezen. Het boek is gedeeltelijk opgezet als verhaal, met de Chinese keukengod Jo Kwan in de rol van bemiddelaar tussen het hemelse en het aardse. Wolf combineert het taoïsme met Escoffier, en meditatie met aardappels jassen; zijn boek is een huwelijk tussen de The Tao of Pooh en Chicken Soup for the Soul. Het soevereine maal dient bij Wolf als metafoor voor een leven dat ten volle geleefd wordt. Dit met veel humor en kennis van zaken geschreven kookboek vertelt hoe je zo'n maal kunt bereiden.
Recensie(s)
De auteur van dit lees-kookboek is kok, schrijver, ontwerper, kunstenaar en deel van het duo Tempi en Wolf. Een Chinese keukengod, Jo Kwan leert hem vertrouwen te hebben in zijn kookkunst, daagt hem uit en leert hem creatief om te gaan met vergissingen en andere tegenslagen in de keuken. Steeds opnieuw is een confrontatie met dit godje een aanleiding voor wijdlopige adviezen, anekdotes, bespiegelingen enz. én recepten. Met in grijze kaders afgedrukte "stichtende" verhalen waarin de filosofie van het taoïsme herkenbaaris. Wie geïnteresseerd is in deze levensvisie vindt in dit boek ongetwijfeld veel herkenbare situaties en ervaringen. Voor wie geen voeling heeft met deze Oosterse filosofie zijn deze verhalen geklets. De recepten zijn in ieder geval origineel en spannend. Stamppot staat er niet in, wel veel lacto-vegetarische gerechten voor koks met ervaring. Geen illustraties. Achterin een lijst van recepten die bruikbaarder was geworden als was gekozen voor een meer systematische ordening (op ingrediënt b.v.).
(Biblion recensie, Toos Verhoeven-van Raamsdonk.)
Verder lezen

BOOKS2FLOW

zakelijk

BOOKS2FLOW uit Roelofarendsveen

Logo BOOKS2FLOW

Zie Facebook pagina, instagrampagina van Books2flow en www.books2flow.eu voor actuele informatie en spirituele beurzen !
Meestal reageer ik nog dezelfde dag. Let op een mail van boekwinkeltjes komt soms binnen in de spammap !!!
Books2Flow : Specialist in 'out of print' boeken op het gebied van spiritualiteit, levenskunst en creativiteit.
Voor verzending in Nederland (altijd met track & tracecode) vraag ik een bijdrage van 4,00 euro, voor verzendingen naar Belgie is de bijdrage 7,50 euro.
Alle boeken van Books2Flow worden verzonden in bubbeltjes en /of stevige enveloppen/doosjes,en goed beschermd verpakt.
Boeken worden niet opengeslagen verzonden !
Uw bestelling zal binnen 1 a 2 dagen (na ontvangst van uw betaling) worden verzonden.
Boeken worden nooit opengeslagen verzonden !!!
Als u vragen heeft stel ze gerust, ik geef snel antwoord.
Heeft u een opmerking, ook daar sta ik altijd voor open.

Alvast veel leesplezier gewenst!
Vriendelijke groet Carla
Books2Flow
Verder lezen

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BOOKS2FLOW

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
 • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
 • U handelt deze order direct af met BOOKS2FLOW
  Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
 • Identiteit verkoper:
  Books2flow
  Kamer van Koophandel nummer: 72405775
  NL001480761B54
 • Na uw bestelling ontvangen u en BOOKS2FLOW een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BOOKS2FLOW vermeld
 • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
 • BOOKS2FLOW kan betaling vooraf vragen
 • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.