Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel BOOKS2FLOW.


 

Wolf, A. - De tao van stampot

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: Wolf, A.
Titel: De tao van stampot
ISBN: 9789023010128
Uitgever: Becht
Bijzonderheid: Goed / 1999, 256pp, paperback. Oogt ongebruikt en ongelezen, geen leesvouw. Zgan.
Prijs: € 24,95
€ 4,00
Meer info Samenvatting
De tao van stamppot is geen gewoon kookboek, maar een rijke verzameling recepten, verhalen, anekdotes, dialogen, tips, parabels, grapjes en spirituele adviezen. Het boek is gedeeltelijk opgezet als verhaal, met de Chinese keukengod Jo Kwan in de rol van bemiddelaar tussen het hemelse en het aardse. Wolf combineert het taoïsme met Escoffier, en meditatie met aardappels jassen; zijn boek is een huwelijk tussen de The Tao of Pooh en Chicken Soup for the Soul. Het soevereine maal dient bij Wolf als metafoor voor een leven dat ten volle geleefd wordt. Dit met veel humor en kennis van zaken geschreven kookboek vertelt hoe je zo'n maal kunt bereiden.
Recensie(s)
De auteur van dit lees-kookboek is kok, schrijver, ontwerper, kunstenaar en deel van het duo Tempi en Wolf. Een Chinese keukengod, Jo Kwan leert hem vertrouwen te hebben in zijn kookkunst, daagt hem uit en leert hem creatief om te gaan met vergissingen en andere tegenslagen in de keuken. Steeds opnieuw is een confrontatie met dit godje een aanleiding voor wijdlopige adviezen, anekdotes, bespiegelingen enz. én recepten. Met in grijze kaders afgedrukte "stichtende" verhalen waarin de filosofie van het taoïsme herkenbaaris. Wie geïnteresseerd is in deze levensvisie vindt in dit boek ongetwijfeld veel herkenbare situaties en ervaringen. Voor wie geen voeling heeft met deze Oosterse filosofie zijn deze verhalen geklets. De recepten zijn in ieder geval origineel en spannend. Stamppot staat er niet in, wel veel lacto-vegetarische gerechten voor koks met ervaring. Geen illustraties. Achterin een lijst van recepten die bruikbaarder was geworden als was gekozen voor een meer systematische ordening (op ingrediënt b.v.).
(Biblion recensie, Toos Verhoeven-van Raamsdonk.)
Boek bekijken

BOOKS2FLOW

zakelijk

BOOKS2FLOW uit Roelofarendsveen

Logo BOOKS2FLOW

Zie Facebook pagina, instagrampagina van Books2flow en www.books2flow.eu voor actuele informatie en spirituele beurzen !
Meestal reageer ik nog dezelfde dag. Let op een mail van boekwinkeltjes komt soms binnen in de spammap !!!
Books2Flow : Specialist in 'out of print' boeken op het gebied van spiritualiteit, levenskunst en creativiteit.
Voor verzending in Nederland (altijd met track & tracecode) vraag ik een bijdrage van 4,00 euro, voor verzendingen naar Belgie is de bijdrage 7,50 euro.
Alle boeken van Books2Flow worden verzonden in bubbeltjes en /of stevige enveloppen/doosjes,en goed beschermd verpakt.
Boeken worden niet opengeslagen verzonden !
Uw bestelling zal binnen 1 a 2 dagen (na ontvangst van uw betaling) worden verzonden.
Boeken worden nooit opengeslagen verzonden !!!
Als u vragen heeft stel ze gerust, ik geef snel antwoord.
Heeft u een opmerking, ook daar sta ik altijd voor open.

Alvast veel leesplezier gewenst!
Vriendelijke groet Carla
Books2Flow
Verder lezen