Quispel, G. (prof.dr.) - Het Evangelie van Thomas en de Nederla

Schrijver:
Titel: Het Evangelie van Thomas en de Nederlanden
ISBN: 9789010009692
Taal: Nederlands
Uitgever: Elsevier Amsterdam/ Brussel MCMLXXI (=1971).
Bijzonderheden: Softcover, paperback. Pg's. 142. Conditie: goed.
Prijs: € 9,85 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
'Prof. Quispel, hoogleraar in de geschiedenis van de oude kerk aan de universiteit van Utrecht, heeft een merkwaardig boek geschreven dat menige bijbellezer zal verrassen.
Het is sinds de ontdekking van het zgn. Evangelie van Thomas - in 1945 in Egypte- mogelijk om woorden van Jezus buiten de bijbel om te kennen. Dit evangelie bevat uitspraken van Jezus die volkomen nieuw zijn, die men niet in de canonieke evangeliën aantreft. Het steunt namelijk op een onafhankelijke joods-christelijke overlevering die Jezus' woorden zonder allegorische trekken weergaf en die men daardoor in zekere zin 'echter' zou kunnen noemen dan die in de bijbel. Prof. Quispel toont in zijn boek aan dat er een duidelijke lijn loopt vanuit deze joods-christelijke overlevering, zoals die in het YTjomas-evsangelie tot uiting komt, naar bijbelvertalingen die in de middeleeuwen tot stand kwamen en dat het daardoor te begrijpen is dat sommige uitsprakjen van Jezus in bijv. het Luikse Diatessaron en in het 'Leven van Jezus', dat nog niet zo lang geleden in Haaren (N.B.) werd gevonden, oorspronkelijker zijn dan in de canonieke evangeliën.
Prof. Quispel stelt zich ten slotte de vraag of deze authentieke bron onze visie op Jezus wijzigt en hij komt o.m. tot de conclusie dat Jezus niet alleen een profeet was die naar een andere wereld verwees, maar ook een wijsheidsleraar die verkondigde dat het koninkrijk Gods er al is, hier en nu'.
Prof. dr. G. Quispel (1916-2006) spreekt nog, ook al is hij gestorven.
Goed om ook deze stem blijvend te horen en te honoreren.
Verder lezen

jsgoodbook uit Zaltbommel

particulier

Logo jsgoodbook

Mocht u om welke reden dan ook moeite hebben met uw aankoop, neem dan allereerst contact op met de verkoper. Retournering is mogelijk, maar dan wel in en na overleg met de verkoper van het boek.
Het geleverde boek blijft eigendom van de verkoper tot het moment dat het koopbedrag op zijn bankrekening is bijgeschreven (betaling na de ontvangst; de nota is in het verzonden boek gesloten).
Wat betreft de verzendkosten zie de POSTnl-tarieven.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Quispel, G. (prof.dr.) - Het Evangelie van Thomas en de Nederlanden Quispel, G. (prof.dr.) - Het Evangelie van Thomas en de Nederlanden Quispel, G. (prof.dr.) - Het Evangelie van Thomas en de Nederlanden

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij jsgoodbook

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met jsgoodbook
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en jsgoodbook een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van jsgoodbook vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • jsgoodbook kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.