Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel jsgoodbook.


 

Quispel, G. (prof.dr.) - Het Evangelie van Thomas en de Nederlanden

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Quispel, G. (prof.dr.) - Het Evangelie van Thomas en de Nederlanden
Schrijver: Quispel, G. (prof.dr.)
Titel: Het Evangelie van Thomas en de Nederlanden
ISBN: 9789010009692
Uitgever: Elsevier Amsterdam/ Brussel MCMLXXI (=1971).
Bijzonderheid: Softcover, paperback. Pg's. 142. Conditie: goed.
Prijs: € 9,85
Meer info 'Prof. Quispel, hoogleraar in de geschiedenis van de oude kerk aan de universiteit van Utrecht, heeft een merkwaardig boek geschreven dat menige bijbellezer zal verrassen.
Het is sinds de ontdekking van het zgn. Evangelie van Thomas - in 1945 in Egypte- mogelijk om woorden van Jezus buiten de bijbel om te kennen. Dit evangelie bevat uitspraken van Jezus die volkomen nieuw zijn, die men niet in de canonieke evangeliƫn aantreft. Het steunt namelijk op een onafhankelijke joods-christelijke overlevering die Jezus' woorden zonder allegorische trekken weergaf en die men daardoor in zekere zin 'echter' zou kunnen noemen dan die in de bijbel. Prof. Quispel toont in zijn boek aan dat er een duidelijke lijn loopt vanuit deze joods-christelijke overlevering, zoals die in het YTjomas-evsangelie tot uiting komt, naar bijbelvertalingen die in de middeleeuwen tot stand kwamen en dat het daardoor te begrijpen is dat sommige uitsprakjen van Jezus in bijv. het Luikse Diatessaron en in het 'Leven van Jezus', dat nog niet zo lang geleden in Haaren (N.B.) werd gevonden, oorspronkelijker zijn dan in de canonieke evangeliƫn.
Prof. Quispel stelt zich ten slotte de vraag of deze authentieke bron onze visie op Jezus wijzigt en hij komt o.m. tot de conclusie dat Jezus niet alleen een profeet was die naar een andere wereld verwees, maar ook een wijsheidsleraar die verkondigde dat het koninkrijk Gods er al is, hier en nu'.
Prof. dr. G. Quispel (1916-2006) spreekt nog, ook al is hij gestorven.
Goed om ook deze stem blijvend te horen en te honoreren.
Boek bekijken

jsgoodbook uit Zaltbommel

particulier

Logo jsgoodbook

Mocht u om welke reden dan ook moeite hebben met uw aankoop, neem dan allereerst contact op met de verkoper. Retournering is mogelijk, maar dan wel in en na overleg met de verkoper van het boek.
Het geleverde boek blijft eigendom van de verkoper tot het moment dat het koopbedrag op zijn bankrekening is bijgeschreven (betaling na de ontvangst; de nota is in het verzonden boek gesloten).
Wat betreft de verzendkosten zie de POSTnl-tarieven.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.