Tulder - knippen & scheren voor vier aardappelen

Schrijver:
Titel: knippen & scheren voor vier aardappelen
ISBN: 9789074891035
Uitgever: Amsterdam Publishers
Bijzonderheden: 1995, paperback, goede staat, Juist door de eenvoudige cameravoering zijn de zwart-witfoto's van een onthutsende openhartigheid.
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Recensie(s)
Amsterdam in de jaren veertig. Oorlog en wederopbouw. Waren de delen een en twee van deze serie gewijd aan de jaren twintig en dertig, het derde deel wordt hoofdzakelijk bepaald door de dramatische gebeurtenissen van de Tweede Wereldoorlog en de bezetting van Amsterdam door de Duitsers. Bij de samenstelling van dit boek is, naast privé-verzamelingen, onder meer geput uit fotomateriaal van het Rijksinstituut voor Oorlogsdocumentatie en het Verzetsmuseum. Daarnaast heeft een vijftal bekende Nederlanders een foto uit de periode 1940-1945 gekozen, die hen het felst heeft getroffen. Het gepubliceerde fotomateriaal toont naast de gruwelen van een oorlog het aanpassingsvermogen van de mens aan elk denkbare situatie. De opbouw van het boek verloopt van traag landelijk via confronterend geweld naar de euforie van de bevrijding en de eerste magere jaren van de wederopbouw. Juist door de eenvoudige cameravoering zijn de zwart-witfoto's van een onthutsende openhartigheid. De teksten zijn puur ondersteunend.
(Biblion recensie, Ruud Booms.)
Verder lezen

boekenbinder

Logo boekenbinder

De opbrengst van Boekenbinder komt ten goede aan museumhoeve Overslot, dé culturele ontmoetingsplek van de Egmonden, met een schelpenmuseum, etnografica en laagdrempelige kunst en cultuur van hoog niveau! Ieder weekend van 14.00 tot 18.00 vrij te bezoeken op de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Tulder - knippen & scheren voor vier aardappelen

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekenbinder

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met boekenbinder
  • Na uw bestelling ontvangen u en boekenbinder een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van boekenbinder vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • boekenbinder kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.