Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel boekenbinder.


 

Tulder - knippen & scheren voor vier aardappelen

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Tulder - knippen & scheren voor vier aardappelen
Schrijver: Tulder
Titel: knippen & scheren voor vier aardappelen
ISBN: 9789074891035
Uitgever: Amsterdam Publishers
Bijzonderheid: 1995, paperback, goede staat, Juist door de eenvoudige cameravoering zijn de zwart-witfoto's van een onthutsende openhartigheid.
Prijs: € 5,00
Meer info Recensie(s)
Amsterdam in de jaren veertig. Oorlog en wederopbouw. Waren de delen een en twee van deze serie gewijd aan de jaren twintig en dertig, het derde deel wordt hoofdzakelijk bepaald door de dramatische gebeurtenissen van de Tweede Wereldoorlog en de bezetting van Amsterdam door de Duitsers. Bij de samenstelling van dit boek is, naast privé-verzamelingen, onder meer geput uit fotomateriaal van het Rijksinstituut voor Oorlogsdocumentatie en het Verzetsmuseum. Daarnaast heeft een vijftal bekende Nederlanders een foto uit de periode 1940-1945 gekozen, die hen het felst heeft getroffen. Het gepubliceerde fotomateriaal toont naast de gruwelen van een oorlog het aanpassingsvermogen van de mens aan elk denkbare situatie. De opbouw van het boek verloopt van traag landelijk via confronterend geweld naar de euforie van de bevrijding en de eerste magere jaren van de wederopbouw. Juist door de eenvoudige cameravoering zijn de zwart-witfoto's van een onthutsende openhartigheid. De teksten zijn puur ondersteunend.
(Biblion recensie, Ruud Booms.)
Boek bekijken

boekenbinder

Logo boekenbinder

De opbrengst van Boekenbinder komt ten goede aan museumhoeve Overslot, dé culturele ontmoetingsplek van de Egmonden, met een schelpenmuseum, etnografica en laagdrempelige kunst en cultuur van hoog niveau! Ieder weekend van 14.00 tot 18.00 vrij te bezoeken op de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef.