Rinse Kooiman - Busvervoer in de Drechtsteden - Van museumbus t

Schrijver:
Titel: Busvervoer in de Drechtsteden - Van museumbus tot zero-emissie: 2003-2018
ISBN: 9789090318141
Taal: Nederlands
Uitgever: Uitgeverij de Alblas
Bijzonderheden: 2019 ,1e druk ,160pp , hardcover ,veel afbeeldingen,bus ,vervoer,nieuw
Prijs: € 19,95 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Jarenlang verzorgde de vervoersbedrijven Westnederland, ZWN-groep en Connexxion het streekvervoer in de Drechtsteden, Alblasserwaard en Vijfheerenlanden. Het bestaansrecht van staatsbedrijf Connexxion werd begin deze eeuw steeds meer onzeker door de opkomst van de marktwerking in het openbaar vervoer. Als één van de eerste regio’s in Nederland werd het busvervoer in het DAV-gebied aanbesteed conform de Wet Personenvervoer 2000.

Met een definitieve gunning aan vervoerder Arriva kwam in 2003 een einde aan de jarenlange exploitatie van Connexxion en haar voorgangers. Een chaotische start met inzet van ‘museumwaardig’ materieel maakte dit bedrijf aanvankelijk echter niet populair. Desondanks hield Arriva het vervoer in handen en breidde in 2007 uit met het stadsvervoer Dordrecht en de MerwedeLingeLijn. In de jaren daarna volgden vele momenten van verandering met wijzigingen in het lijnennet en instroom van de zero-emissiebus.

Eind 2018 liep de concessie van Arriva op zijn eind. De positieve verwachtingen omtrent de reizigersgroei, vervoersstromen en gebiedsontwikkeling boden voldoende perspectief voor een nieuwe aanbesteding. Ondanks de opgedane expertise wist Arriva met haar bod de concessie niet in handen te houden. Per dienstregeling 2019 neemt Qbuzz het busvervoer voor haar rekening.

Met de veelzijdige fotocollectie van diverse fotografen, aangevuld met verhalen, anekdotes en onderliggende stukken biedt dit boek een mooie herinnering aan zestien jaar Arriva in de periode van 2003-2018.
Verder lezen

Snoek in Rotterdam

zakelijk

Snoek in Rotterdam uit Rotterdam

Logo Snoek in Rotterdam

Op Boekwinkeltjes is slechts een kleine selectie van onze boeken te vinden. Bent u op zoek naar een boek, laat het ons svp weten , dan kijken wij ,of het te leveren is.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Rinse Kooiman - Busvervoer in de Drechtsteden - Van museumbus tot zero-emissie: 2003-2018

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Snoek in Rotterdam

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Snoek in Rotterdam
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Boekhandel Snoek Non-fictie
    Kamer van Koophandel nummer: 24397257
    815954256B01
    www.boekhandelsnoek.nl
  • Na uw bestelling ontvangen u en Snoek in Rotterdam een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Snoek in Rotterdam vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Snoek in Rotterdam kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.