Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Snoek in Rotterdam.


 

Rinse Kooiman - Busvervoer in de Drechtsteden - Van museumbus tot zero-emissie: 2003-2018

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Rinse Kooiman - Busvervoer in de Drechtsteden - Van museumbus tot zero-emissie: 2003-2018
Schrijver: Rinse Kooiman
Titel: Busvervoer in de Drechtsteden - Van museumbus tot zero-emissie: 2003-2018
ISBN: 9789090318141
Uitgever: Uitgeverij de Alblas
Bijzonderheid: 2019 ,1e druk ,160pp , hardcover ,veel afbeeldingen,bus ,vervoer,nieuw
Prijs: € 19,95
Meer info Jarenlang verzorgde de vervoersbedrijven Westnederland, ZWN-groep en Connexxion het streekvervoer in de Drechtsteden, Alblasserwaard en Vijfheerenlanden. Het bestaansrecht van staatsbedrijf Connexxion werd begin deze eeuw steeds meer onzeker door de opkomst van de marktwerking in het openbaar vervoer. Als één van de eerste regio’s in Nederland werd het busvervoer in het DAV-gebied aanbesteed conform de Wet Personenvervoer 2000.

Met een definitieve gunning aan vervoerder Arriva kwam in 2003 een einde aan de jarenlange exploitatie van Connexxion en haar voorgangers. Een chaotische start met inzet van ‘museumwaardig’ materieel maakte dit bedrijf aanvankelijk echter niet populair. Desondanks hield Arriva het vervoer in handen en breidde in 2007 uit met het stadsvervoer Dordrecht en de MerwedeLingeLijn. In de jaren daarna volgden vele momenten van verandering met wijzigingen in het lijnennet en instroom van de zero-emissiebus.

Eind 2018 liep de concessie van Arriva op zijn eind. De positieve verwachtingen omtrent de reizigersgroei, vervoersstromen en gebiedsontwikkeling boden voldoende perspectief voor een nieuwe aanbesteding. Ondanks de opgedane expertise wist Arriva met haar bod de concessie niet in handen te houden. Per dienstregeling 2019 neemt Qbuzz het busvervoer voor haar rekening.

Met de veelzijdige fotocollectie van diverse fotografen, aangevuld met verhalen, anekdotes en onderliggende stukken biedt dit boek een mooie herinnering aan zestien jaar Arriva in de periode van 2003-2018.
Boek bekijken

Snoek in Rotterdam

zakelijk

Snoek in Rotterdam uit Rotterdam

Logo Snoek in Rotterdam

Op Boekwinkeltjes is slechts een kleine selectie van onze boeken te vinden. Bent u op zoek naar een boek, laat het ons svp weten , dan kijken wij ,of het te leveren is.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.