Osho - Met open armen Hier & nu bewust leven

Schrijver:
Titel: Met open armen Hier & nu bewust leven
ISBN: 9789059801042
Taal: Nederlands
Uitgever: Osho Publikaties
Bijzonderheden: 2008 / paperback / 277 pag. / 437 gram / gelezen en in goede staat
Prijs: € 20,00
Verzendkosten: € 3,65 (binnen Nederland)
Meer info:
Een juweeltje onder de vele boeken die er over het thema meditatie te vinden zijn. Aan de ene kant poëtisch, aan de andere kant wetenschappelijk precies, begeleidt Osho de lezer door de verschillende ervarings-niveaus die bij mediteren beleefd worden.
Meditatie is de ontdekkingsreis naar binnen, naar waar de eigen rijkdom verborgen ligt. En daarom is het de enige reis waarvan men niet met lege handen terugkomt. Van binnen zijn geen grenzen, maar ligt er een onuit-puttelijke schat te wachten.
Het boek neemt je mee naar een meditatiekamp in een populair bergoord in midden India. En verweven met zijn verhalen stelt Osho hier en daar ver-schillende meditatietechnieken voor, die uitnodigen het boek even terzijde te leggen, en er zelf mee te experimenteren. Op deze manier neemt men persoon-lijk deel aan dit proces van groeiend bewustzijn.

1 Waar meditatie op berust
2 Begin met het lichaam
3 Kwaliteit van leven ontdekken
4 De mind doorgronden
5 Emoties doorgronden
6 Lichaam en ziel: wetenschap en religie
7 Het licht van bewustzijn
8 Waarheid: je geboorterecht
9 Eén stap tegelijk

‘De meditatie waarover ik spreek, is geen meditatie op iets:
het is veel meer een toestand van meditatie. Meditatie betekent niet iets of iemand in gedachten nemen. Meditatie betekent alles laten varen wat in je gedachten zit, en te komen tot een staat waarin er enkel bewustzijn overblijft, waarin er enkel gewaarzijn overblijft.’

Stap voor stap wordt voor onze ogen de diamant van transformatie geslepen. En op het eind heeft een verandering plaatsgevonden die ons aanmoedigt onze armen te openen, en het leven hier-en-nu ontspannen en bewust te genieten.

Recensie(s)
Deze publicatie is zoals zoveel boeken van hem een transcriptie van spontaan gegeven lezingen door de Indiase levensleraar Osho (1931-1990) tijdens een driedaags meditatiekamp in de heuvels van Mahabaleshwar in Midden-India tijdens de vroeger jaren zeventig. De ondertitel van de Engelstalige uitgave van het boek - een van de velen over meditatie, met als standaardwerk het tweedelige Het boek der Geheimen - is terecht 'a step-by-step guide to meditation'. Hij voert de lezer, die zich door de directe aanspreekvorm voelt als een deelnemer, stap voor stap door de verschillende fases van het fenomeen meditatie: vanaf het verankeren van het besluit om de stilte van de meditatie binnen te gaan tot en met het volledig ervaren van het hier en nu in ontspannen en vreugdevolle staat. De grote lijn is de zuivering van de obstakels binnen in je lichaam, je gedachten en van je ziel. Als je je volgens Osho daarna volledig vrij kunt maken van dat lichaam, die gedachten en emoties wordt verlichting je deel. De auteur illustreert zijn punten zoals zo vaak met talrijke parabels van religieuze grootheden.
Verder lezen

Holistiek uit Zevenaar

zakelijk

Logo Holistiek

Met name boeken over esoterie, spiritualiteit, religie en psychologie.
Posttarieven 2023:
NEDERLAND:
Brievenbuspost (38x26,5x3,2 cm) afhankelijk van gewicht:
- tot 2 kilo € 3,65
Pakketpost via postnl: € 6,79 (tot 10 kilo)
Verzendkosten Buitenland:
BELGIË: € 7,70 via DPD

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Osho - Met open armen  Hier & nu bewust leven Osho - Met open armen  Hier & nu bewust leven Osho - Met open armen  Hier & nu bewust leven

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Holistiek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
 • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
 • U handelt deze order direct af met Holistiek
  Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
 • Identiteit verkoper:
  Boekensalon Koos Tak
  Kamer van Koophandel nummer: 67601944
  NL001530193B08
 • Na uw bestelling ontvangen u en Holistiek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Holistiek vermeld
 • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
 • Holistiek kan betaling vooraf vragen
 • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.