Haar, A. ter / Bakker, G. - acties met een handicap / handboek

Schrijver:
Titel: acties met een handicap / handboek voor leuke en effectieve belangenbehartiging
ISBN: 9789044121117
Taal: Nederlands
Uitgever: Cyclus-Garant
Bijzonderheden: 2007, paperback, 143 pagina's in goede staat
Prijs: € 7,90
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Acties met een handicap
Mensen met een handicap of chronische ziekte laten steeds vaker van zich horen. Landelijk en in hun gemeenten komen ze op voor een samenleving waarin iedereen zonder belemmeringen kan deelnemen aan het gewone leven. Ze praten mee, ze lobbyen en onderhandelen. Ze organiseren zich en werken samen aan een krachtige belangenbehartiging. Alleen, actievoerende gehandicapten ziet men nog niet zoveel. Mensen aarzelen om hun handicap in te zetten als actie-instrument. Toch loont het de moeite om net die beperking te gebruiken in de strijd voor gelijke rechten.
In dit handelingsgerichte boek staan concrete, praktische handreikingen voor mensen met – of zonder– handicap die problemen zichtbaar willen maken. Het gaat in op verschillende vormen van actievoeren, op het genereren van publiciteit en op de noodzaak van een goede voorbereiding. Of men nu een lobby organiseert of een campagne begint, men moet tevoren beslissen over doel, mogelijkheden en te gebruiken middelen. Dan komt het er op aan deze afspraken vast te leggen. Geen actie zonder draaiboek.
Dit is ook een verhaal over mensen met handicaps en hun acties die vaak zijn uitgevoerd met beperkingen en hun organisaties. Makkers steunt mensen met een handicap of chronische ziekte die van zich willen laten horen.
Aartjan ter Haar en Geert Bakker hebben jarenlange ervaring binnen verschillende organisaties van de brede gehandicaptenbeweging. Zij werken landelijk en lokaal als belangenbehartigers. Via Makkers Unlimited in Utrecht ondersteunen zij acties voor gelijke kansen van mensen met beperkingen in de eigen woonomgeving.
Toon minder
Recensie(s)
Dit boek wil mensen met een handicap of een chronische ziekte een duwtje in de rug geven om zich te organiseren en acties op te zetten, en hen helpen bij het lobbyen en het onderhandelen. Het boek stelt daarbij vooral een aantal nuttige strategieen voor. De verschillende korte stukjes gaan terug op handreikingen die de afgelopen twee jaar samengesteld werden door Makkers United, een Nederlands netwerk van actieve mensen met beperkingen en hun organisaties. Die teksten zijn kort, vlot, overzichtelijk en zeer praktisch, en gaan onder andere dieper in op advertenties, presentaties, toespraken, debatten en schrijven voor het internet. Doorheen de tekst vind je schema's, tabellen en checklists om je actie te structureren en op te volgen. Daarnaast zijn er adressen, telefoonnummers en websites opgenomen, allemaal uit Nederland. Het boek biedt ook zwart-witfoto's en verslagen van gevoerde acties, om het soms wat saaie en belerende betoog toch te verluchten. Het taalgebruik is eenvoudig en de informatie is goed gestructureerd. De lay-out is niet echt mooi, maar wel duidelijk en ruim, met een groot letterkorps.
Verder lezen

hasselman uit Breda

Logo hasselman

Alleen levering binnen Nederland. Afhalen is niet mogelijk.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Haar, A. ter / Bakker, G. - acties met een handicap / handboek voor leuke en effectieve belangenbehartiging

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij hasselman

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met hasselman
  • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • hasselman kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.