Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel hasselman.


 

Haar, A. ter / Bakker, G. - acties met een handicap / handboek voor leuke en effectieve belangenbehartiging

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Haar, A. ter / Bakker, G. - acties met een handicap / handboek voor leuke en effectieve belangenbehartiging
Schrijver: Haar, A. ter / Bakker, G.
Titel: acties met een handicap / handboek voor leuke en effectieve belangenbehartiging
ISBN: 9789044121117
Uitgever: Cyclus-Garant
Bijzonderheid: 2007, paperback, 143 pagina's in goede staat
Prijs: € 9,70
€ 3,65
Meer info Acties met een handicap
Mensen met een handicap of chronische ziekte laten steeds vaker van zich horen. Landelijk en in hun gemeenten komen ze op voor een samenleving waarin iedereen zonder belemmeringen kan deelnemen aan het gewone leven. Ze praten mee, ze lobbyen en onderhandelen. Ze organiseren zich en werken samen aan een krachtige belangenbehartiging. Alleen, actievoerende gehandicapten ziet men nog niet zoveel. Mensen aarzelen om hun handicap in te zetten als actie-instrument. Toch loont het de moeite om net die beperking te gebruiken in de strijd voor gelijke rechten.
In dit handelingsgerichte boek staan concrete, praktische handreikingen voor mensen met – of zonder– handicap die problemen zichtbaar willen maken. Het gaat in op verschillende vormen van actievoeren, op het genereren van publiciteit en op de noodzaak van een goede voorbereiding. Of men nu een lobby organiseert of een campagne begint, men moet tevoren beslissen over doel, mogelijkheden en te gebruiken middelen. Dan komt het er op aan deze afspraken vast te leggen. Geen actie zonder draaiboek.
Dit is ook een verhaal over mensen met handicaps en hun acties die vaak zijn uitgevoerd met beperkingen en hun organisaties. Makkers steunt mensen met een handicap of chronische ziekte die van zich willen laten horen.
Aartjan ter Haar en Geert Bakker hebben jarenlange ervaring binnen verschillende organisaties van de brede gehandicaptenbeweging. Zij werken landelijk en lokaal als belangenbehartigers. Via Makkers Unlimited in Utrecht ondersteunen zij acties voor gelijke kansen van mensen met beperkingen in de eigen woonomgeving.
Toon minder
Recensie(s)
Dit boek wil mensen met een handicap of een chronische ziekte een duwtje in de rug geven om zich te organiseren en acties op te zetten, en hen helpen bij het lobbyen en het onderhandelen. Het boek stelt daarbij vooral een aantal nuttige strategieen voor. De verschillende korte stukjes gaan terug op handreikingen die de afgelopen twee jaar samengesteld werden door Makkers United, een Nederlands netwerk van actieve mensen met beperkingen en hun organisaties. Die teksten zijn kort, vlot, overzichtelijk en zeer praktisch, en gaan onder andere dieper in op advertenties, presentaties, toespraken, debatten en schrijven voor het internet. Doorheen de tekst vind je schema's, tabellen en checklists om je actie te structureren en op te volgen. Daarnaast zijn er adressen, telefoonnummers en websites opgenomen, allemaal uit Nederland. Het boek biedt ook zwart-witfoto's en verslagen van gevoerde acties, om het soms wat saaie en belerende betoog toch te verluchten. Het taalgebruik is eenvoudig en de informatie is goed gestructureerd. De lay-out is niet echt mooi, maar wel duidelijk en ruim, met een groot letterkorps.
Boek bekijken

hasselman uit Breda

zakelijk

Logo hasselman

Levering binnen Nederland ( 3,90 euro verzendkosten )
Levering binnen de EU is mogelijk bij bestellingen vanaf 15 euro plus bijkomende internationale verzendkosten.
Afhalen is niet mogelijk.

De verkoper zal binnen 7 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.