A. Roland Holst - Handgeschreven brief aan Siep van den Berg.

Schrijver:
Titel: Handgeschreven brief aan Siep van den Berg.
Taal: Nederlands
Uitgever:
Bijzonderheden: Meer afbeeldingen op www.artistiekbureau.com
Prijs: € 120,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Gedateerd: ‘Donderdag’ en ‘Bergen N.H. | 7.xii.’50. 177 x 113 mm. Een blad. Recto en verso. Gesigneerd: ‘Jany R.-H.’. 40 regels. Met envelop. Verticale vouw.

Hartelijke, persoonlijke dankbrief van de dichter aan de beeldend kunstenaar in Groningen, die Roland Holsts gedicht ‘De vagebond’ als rijmprent had uitgegeven. Aan de zending van deze rijmprent had Van den Berg een exemplaar van de rijmprent Woord (1950) van Gerrit Achterberg gevoegd. Roland Holst is over beide gelimiteerde uitgaven zeer enthousiast.

‘Deze druipende, dampende en duistere rotdag werd vanmorgen al bij voorbaat goed gemaakt door mijn door jou verlucht jeugdgedichtje – zoowel door de ijle nuanceering als door de bijna speelsche toevalligheid van de sterren […]’.

‘Van harte dank, ook, voor je vrijgevigheid! en ook voor het ontroerende gedicht van Gerrit A., waar je, vooral door de doordringende werking van de twee kleuren op elkaar, zoo bijzonder treffend het vreemde tusschengebied oproept, waaruit zijn gedicht ontstond.’

‘De vagebond’ is een van de bekendste verzen van A. Roland Holst (1888-1976), ‘Prins der Dichters’. De bewuste exemplaren van Van den Bergs rijmprenten bevinden zich in de collectie van het Literatuurmuseum, als bijlagen bij de vier brieven die Siep van den Berg aan A. Roland Holst schreef.
Verder lezen

Artistiek Bureau

Logo Artistiek Bureau

Meer boeken, meer afbeeldingen op artistiekbureau.com

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

A. Roland Holst - Handgeschreven brief aan Siep van den Berg.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Artistiek Bureau

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Artistiek Bureau
  • Na uw bestelling ontvangen u en Artistiek Bureau een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Artistiek Bureau vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Artistiek Bureau kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.