Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

A. Roland Holst - Handgeschreven brief aan Siep van den Berg.

Schrijver:
Titel: Handgeschreven brief aan Siep van den Berg.
Taal: Nederlands
Uitgever:
Bijzonderheden: Meer afbeeldingen op www.artistiekbureau.com
Prijs: € 120,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Gedateerd: ‘Donderdag’ en ‘Bergen N.H. | 7.xii.’50. 177 x 113 mm. Een blad. Recto en verso. Gesigneerd: ‘Jany R.-H.’. 40 regels. Met envelop. Verticale vouw.

Hartelijke, persoonlijke dankbrief van de dichter aan de beeldend kunstenaar in Groningen, die Roland Holsts gedicht ‘De vagebond’ als rijmprent had uitgegeven. Aan de zending van deze rijmprent had Van den Berg een exemplaar van de rijmprent Woord (1950) van Gerrit Achterberg gevoegd. Roland Holst is over beide gelimiteerde uitgaven zeer enthousiast.

‘Deze druipende, dampende en duistere rotdag werd vanmorgen al bij voorbaat goed gemaakt door mijn door jou verlucht jeugdgedichtje – zoowel door de ijle nuanceering als door de bijna speelsche toevalligheid van de sterren […]’.

‘Van harte dank, ook, voor je vrijgevigheid! en ook voor het ontroerende gedicht van Gerrit A., waar je, vooral door de doordringende werking van de twee kleuren op elkaar, zoo bijzonder treffend het vreemde tusschengebied oproept, waaruit zijn gedicht ontstond.’

‘De vagebond’ is een van de bekendste verzen van A. Roland Holst (1888-1976), ‘Prins der Dichters’. De bewuste exemplaren van Van den Bergs rijmprenten bevinden zich in de collectie van het Literatuurmuseum, als bijlagen bij de vier brieven die Siep van den Berg aan A. Roland Holst schreef.
Verder lezen

Artistiek Bureau uit Groningen

zakelijk

Logo Artistiek Bureau

Meer boeken, meer afbeeldingen op www.artistiekbureau.com

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

A. Roland Holst - Handgeschreven brief aan Siep van den Berg.