Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Artistiek Bureau.


 

A. Roland Holst - Handgeschreven brief aan Siep van den Berg.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: A. Roland Holst - Handgeschreven brief aan Siep van den Berg.
Schrijver: A. Roland Holst
Titel: Handgeschreven brief aan Siep van den Berg.
ISBN:
Uitgever:
Bijzonderheid: Meer afbeeldingen op www.artistiekbureau.com
Prijs: € 120,00
Meer info Gedateerd: ‘Donderdag’ en ‘Bergen N.H. | 7.xii.’50. 177 x 113 mm. Een blad. Recto en verso. Gesigneerd: ‘Jany R.-H.’. 40 regels. Met envelop. Verticale vouw.

Hartelijke, persoonlijke dankbrief van de dichter aan de beeldend kunstenaar in Groningen, die Roland Holsts gedicht ‘De vagebond’ als rijmprent had uitgegeven. Aan de zending van deze rijmprent had Van den Berg een exemplaar van de rijmprent Woord (1950) van Gerrit Achterberg gevoegd. Roland Holst is over beide gelimiteerde uitgaven zeer enthousiast.

‘Deze druipende, dampende en duistere rotdag werd vanmorgen al bij voorbaat goed gemaakt door mijn door jou verlucht jeugdgedichtje – zoowel door de ijle nuanceering als door de bijna speelsche toevalligheid van de sterren […]’.

‘Van harte dank, ook, voor je vrijgevigheid! en ook voor het ontroerende gedicht van Gerrit A., waar je, vooral door de doordringende werking van de twee kleuren op elkaar, zoo bijzonder treffend het vreemde tusschengebied oproept, waaruit zijn gedicht ontstond.’

‘De vagebond’ is een van de bekendste verzen van A. Roland Holst (1888-1976), ‘Prins der Dichters’. De bewuste exemplaren van Van den Bergs rijmprenten bevinden zich in de collectie van het Literatuurmuseum, als bijlagen bij de vier brieven die Siep van den Berg aan A. Roland Holst schreef.
Boek bekijken

Artistiek Bureau uit Groningen

zakelijk

Logo Artistiek Bureau

Artistiek Bureau is een antiquariaat annex uitgeverij, opgericht in 2019 door Nick ter Wal. Artistiek Bureau is lid van de Nederlandsche Vereeniging van Antiquaren en de International League of Antiquarian Booksellers. Kamer van Koophandel Groningen 73792640.

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.