Mathijsen, Ria - De jongen die uit de lucht kwam vallen + Gestr

Schrijver:
Titel: De jongen die uit de lucht kwam vallen + Gestrand op een eiland van eenzaamheid.
ISBN: 9789024526086
Taal: Nederlands
Uitgever: Luiting - Sijthoff
Bijzonderheden: 1998, paperback, 2e druk. Nieuwstaat, reliefstempel op p3, 240pp.
Prijs: € 7,00
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
'Was het maar een mongool, dan zagen ze het tenminste.' Dat verzucht een moeder die probeert haar diep -autistische kind terug te winnen. Uit eigen ervaring beschrijft Ria Mathijsen hun ontroerende, spannende en door de precaire situaties waarin ze terecht komen vaak komische overlevingstocht. Aanvankelijk lijkt de strijd hopeloos. Totdat...
De jongen die uit de lucht kwam vallen is zeker niet alleen literatuur voor ouders en voor ieder die iets met al dan niet gestoorde kinderen te maken heeft: het is een aangrijpende belevenis voor elke lezer, die een zucht van verlichting slaakt als moeder en zoon beiden als overwinnaars uit het strijdperk te voorschijn komen.
'Ria Mathijsen heeft Willems moeder een grote eerlijkheid meegegeven en plotseling beseft de lezer dat wat zij te zeggen heeft verder gaat dan de beschrijving van een autistisch kind in een gezin; dat zij in wezen spreekt over het mysterie van moederschap en ouderschap, en wel op een manier dat iedere ouder zich erin kan herkennen, wat voor kind hij ook heeft, wat voor ouder hij ook is.' - PROF. DR. DAVID J. DE LEVITA

Gestrand op een eiland van eenzaamheid.(Marcel Daens en Irene van Elzakker)
Samen met een journaliste heeft de vader van een autistisch kind zijn dagboek vanaf zijn huwelijk bewerkt. Daaruit blijkt dat het echtpaar gedurende acht jaar vruchteloos probeerde zwanger te raken. Zij reageren daar samen toenemend neurotisch op en zodoende wordt de onverwachte zwangerschap ook al direct erg beladen verwerkt. De zoon Jo blijkt al snel anders dan andere kinderen. De ouders reageren daar op hun eigen manier op. Jo wordt, zo klein als hij is, steeds dwingender, ontwikkelt vaste rituelen en een rigide gedragspatroon. De pedagogische onmacht van de ouders, het onvermogen van de omgeving om met de situatie om te gaan, de verschillende contacten met hulpverleners e.d. worden vlot beschreven. De ouders trekken zich met hun Jo steeds meer terug van sociale contacten en hulpverleners. Zodoende wordt pas op acht jaar de diagnose autisme gesteld. Het boek eindigt een jaar later. De ellende van de ouders met hun kind blijkt duidelijk uit dit aangrijpende dagboek. Er wordt weinig algemene informatie over autisme gegeven en het gaat uit van de situatie in Vlaams België.
Verder lezen

lezen.muziek uit Mierlo

particulier

Logo lezen.muziek

Lezen&Muziek heeft uitsluitend boeken en tijdschriften uit privébezit. Geen handelsvoorraad. Bij meer boeken, minder verzendkosten. Verzendkosten gelden voor Nederland. Voor alle boeken en tijdschriften geldt dat er enige gebruikssporen zijn en meestal naam en aankoopdatum op p3. Snelle service en goede verpakking. Boeken ophalen in Mierlo is prima.

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Mathijsen, Ria - De jongen die uit de lucht kwam vallen + Gestrand op een eiland van eenzaamheid. Mathijsen, Ria - De jongen die uit de lucht kwam vallen + Gestrand op een eiland van eenzaamheid. Mathijsen, Ria - De jongen die uit de lucht kwam vallen + Gestrand op een eiland van eenzaamheid. Mathijsen, Ria - De jongen die uit de lucht kwam vallen + Gestrand op een eiland van eenzaamheid.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij lezen.muziek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met lezen.muziek
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en lezen.muziek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van lezen.muziek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • lezen.muziek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.