SMISMANS, LINDA. / Victor verougstraete. - Victor Verougstraete

Schrijver:
Titel: Victor Verougstraete. 1868-1935. oeuvre-catalogus met 600 werken.
Uitgever: , Pandora Publishers , 1999
Bijzonderheden: Hardcover with dusjacket. Illustrated. Written in English and French text. ISBN 9789053251348.
Prijs: € 59,00
Verzendkosten: € 5,99 (binnen België)
Meer info:
In het kielzog van de Franse schilders kiezen vele Belgische kunstenaars rond de eeuwwisseling voor een luministische schilderswijze. Ook Verougstraetenraakt geïntrigeerd door het impressionisme en treedt zo in de voetsporen van Belgische geestesgenoten zoals Emile Claus, Georges Buysse e.a. Na de oorlognvestigt Verougstraete zich in Bosvoorde en wordt het de schilder van het existenti?le. Nu uit hij de tragiek van het menselijk bestaan in expressionis-ntische stadsgezichten. De beweging Van Nu en Straks is hem op het lijf geschreven. Zo ontplooit hij zich niet enkel tot een zeer gedreven en verdienstelijk kunstenaar, maar ook tot een uitgesproken humanist, internationalist en verdediger van de Europese gedachte. Kunstschilder in de voetsporen van 'Van Nu en Straks' / Un peintre dans le sillage du mouvement de 'Van Nu en Straks'. Tekst Nederlands/ Francais. De auteur brengt deze ten onrechte vergeten charmante en boeiende kunstenaar opnieuw onder de aandacht en situeert hem in het kader van zijn tijd. Een oeuvre-catalogus met 600 teruggevonden werken sluiten deze studie af. L' auteur nous livre une etude approfondie sur cet artiste charmante et a tort oblie apres sa disparition, le situant clairement dans le cadre de son epoque. Une catalogue des oeuvres (600) cloture la publication.
Verder lezen

Erik Tonen Books

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling. We sturen uw bestelling via de koerierdienst DPD, POSTNL en DHL. ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 5.99 euro. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

SMISMANS, LINDA. / Victor verougstraete. - Victor Verougstraete. 1868-1935. oeuvre-catalogus met 600 werken.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Erik Tonen Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Erik Tonen Books
  • Na uw bestelling ontvangen u en Erik Tonen Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Erik Tonen Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Erik Tonen Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.