Ferwerda-van den Berg, A. - Verder dan de horizon, deel 1 Nog

Schrijver:
Titel: Verder dan de horizon, deel 1 Nog ligt de wereld open deel 2: ik zoek een zondaar
ISBN: 9789024251230
Taal: Nederlands
Uitgever: Kok, Kampen
Bijzonderheden: zj, gebonden met stofomslag, 480 blz, conditie: goed, stofomslag heeft waterschade en scheurtjes, blz vergeeld en vlekkerig. Op 1e blz hoekje uitgeknipt ws om naam te verwijderen. Binding is goed.
Prijs: € 2,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
deel 1: "Kleine Rolinka, vergeef me. Maar ik moet weg. Ik moet!" Dat zegt de Poolse Maria Sabbotski tegen haar dochter als haar huwelijk me de rijke en harde bankier Van Elsdingen volkomen vastgelopen is. Ontredderd blijft Rolinka achter met de gevoelloze reactie van haar vader. Rolinka heeft evenals haar moeder een grote behoefte aan liefde en geborgenheid, Het komt tot een breuk met haar vader als die haar wil koppelen aan Johan van der Bent. Zij vlucht naar haar grootmoeder in Baarn, waar zij in de meidagen van 1940 de inval van de Duitse legers meemaakt. Teruggekeerd in Amsterdam komt Rolinka opnieuw de schrijver Peter Oorschot tegen, die zij na hun eerst ontmoeting nooit had kunnen vergeten. Hun genegenheid groeit uit tot liefde. Beiden raken betrokken bij het illegale werk, terwijl Rolinka ’s vader zijn huis ter beschikking stelt van Duitse officieren… Weer raast er een storm over Rolinka ’s leven. Nu zal moeten blijken of er ook voor haar nog een wereld open ligt. Deel 2 ik zoek een zonder: de heldin… is geen heldin, maar een mens, die in haar nood gemeenschap met ander mensen, ook zondaren, zoekt. De hoofdfiguur Maryska, door erfelijke aanleg en echt vrouwelijk emotionaliteit van nature met ziel en zinnen blootgestel aan de verwarringen van het leven, is en gedrevene, gekneusd door eigen nood en die van de wereld. Voor haar is geen uitweg dan door het offer, dat is het lijden. Maar zij leert, dat het lijden geen doel in zichzelf mag zijn. Een boek van een eerlijke romantiek, waarin de schijnwereld van een valse romantiek geen kans krijgt en de erotiek haar waarde houdt. Maar dat ook de strijd weergeeft van een mens tussen geluk en zelfverloochening, tussen mens en God.
Verder lezen

Bladaaltje uit Andel

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Ferwerda-van den Berg, A. - Verder dan de horizon, deel 1  Nog ligt de wereld open deel 2: ik zoek een zondaar Ferwerda-van den Berg, A. - Verder dan de horizon, deel 1  Nog ligt de wereld open deel 2: ik zoek een zondaar

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Bladaaltje

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Bladaaltje
  • Na uw bestelling ontvangen u en Bladaaltje een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Bladaaltje vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Bladaaltje kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.