Plomp, Reinier: - Early French Pendulum Clocks, 1658-1700 known

Schrijver:
Titel: Early French Pendulum Clocks, 1658-1700 known as Pendules Religieuses.
Uitgever: Reprint 2017 of original edition 2009 (23 x 30 cm)
Bijzonderheden: 120 pp. English text, 229 colour ills., clothbound/ dustwrappers,
Prijs: € 40,00
Verzendkosten: € 6,75 (binnen Nederland)
Meer info:
Na een eerste hoofdstuk met gegevens over de klokkenmakers die in Parijs vanaf de introductie van het slingeruurwerk tot ca. 1700 hebben gewerkt, wordt in de volgende vier hoofdstukken per periode van tien jaar de ontwikkeling van de vroege Franse slingerklokken beschreven en in ruime mate met vele afbeeldingen toegelicht. De eerste zeer eenvoudige uitvoering van op de klokken van Salomon Coster in Den Haag gebaseerde uurwerken en kasten werd spoedig opgevolgd door klokken met meer geavanceerde uurwerken en fraaiere kasten, met als hoogtepunt de met 'boulle' marqueterie uitgevoerde klokken die vanaf ca. 1675 werden gemaakt. Hierbij wordt ruime aandacht gegeven aan de rol van André-Charles Boulle zelf. Aangetoond wordt dat de prachtige met koper, tin, ebbenhout en schildpad ingelegde kasten van de 1680er jaren aan het atelier van deze beroemde meubelmaker mogen worden toegeschreven. Verschenen in een gelimiteerde oplage.
Verder lezen

Scriptum Art Books

Scriptum Art Books uit Den Haag

Logo Scriptum Art Books

Scriptum Art Books is een gespecialiseerde online kunstboekwinkel en uitgever. Scriptum Art Books is deelnemer aan een aantal kunstbeurzen zoals ondermeer TEFAF Maastricht, PAN Amsterdam, Art Breda Bezoeken is altijd mogelijk, maar graag op afspraak om teleurstelling of een dichte deur te voorkomen. Verzendkosten die in rekening worden gebracht zijn de netto verzendkosten. Deze kunnen dus variëren afhankelijk van het gewicht en dikte van het pakket.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Plomp, Reinier: - Early French Pendulum Clocks, 1658-1700 known as Pendules Religieuses.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Scriptum Art Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Scriptum Art Books
  • Na uw bestelling ontvangen u en Scriptum Art Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Scriptum Art Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Scriptum Art Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.