Wagner, P. - Inleiding in de gedragsmodificatie / een basisboek

Schrijver:
Titel: Inleiding in de gedragsmodificatie / een basisboek voor groepsleiders, hulpverleners, begeleiders, leraren, ouders en studenten
ISBN: 9789024412396
Taal: Nederlands
Uitgever: Uitgeverij Boom/Nelissen
Bijzonderheden: 2004, paperback, nieuwstaat Dit boek is noch een academisch leerboek, noch een handleiding; het is een toegankelijke studie geschikt voor iedereen die zich op verantwoorde wijze zowel theoretisch als methodisch wil oriënteren in gedragsmodificatie.
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting
De meeste inleidingen in de psychologie op MBO en HBO niveau besteden te weinig aandacht aan gedragsmodificatie. Dit boek speelt in op de behoefte aan goed inleidend materiaal over gedragsmodificatie. Het is een basisboek voor groepsleiders, hulpverleners, begeleiders, leraren, ouders en studenten. De psycholoog Jacques Heijkoop schreef voor deze Nederlandse editie de inleiding.

Dit boek is noch een academisch leerboek, noch een handleiding; het is een toegankelijke studie geschikt voor iedereen die zich op verantwoorde wijze zowel theoretisch als methodisch wil oriënteren in gedragsmodificatie. Vele vormen van gedragsmodificatie zijn in ons dagelijks leven aanwezig; in hulpverlening en begeleiding speelt gedragsmodificatie, bewust of onbewust, gepland of spontaan een belangrijke rol. Dit boek maakt wegwijs in de principes en in de toepassing van gedragsmodificatie; achtereenvolgens komen aan bod: de basistheorie, de observatietechnieken, instructietechnieken, gedrag en gedragsanalyse, reductie van probleemgedrag, aanleren van nieuw gedrag en aangeleerde hulpeloosheid. Toelichtingen, verduidelijkingen, illustraties en voorbeelden uit het dagelijkse leven, het onderwijs, de groepsbegeleidingspraktijk, de praktijk van het werken met verstandelijk gehandicapten en met kinderen, laten de uitgangspunten en de effecten van gedragsmodificatie zien.

De auteurs willen met dit boek de drempel van gedragsmodificatie verlagen. Gedragsmodificatie, hoeveel weerstanden dit woord ook oproept, is een realiteit voor iedereen. Het boek is geen pleidooi voor gedragsmodificatie zonder meer en overal, maar het wil de betekenis laten zien die gedragsmodificatie heeft voor het leven, voor het leren en voor het helpen en begeleiden.
Verder lezen

boekenbinder

Logo boekenbinder

De opbrengst van Boekenbinder komt ten goede aan museumhoeve Overslot, dé culturele ontmoetingsplek van de Egmonden, met een schelpenmuseum, etnografica en laagdrempelige kunst en cultuur van hoog niveau! Ieder weekend van 14.00 tot 18.00 vrij te bezoeken op de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Wagner, P. - Inleiding in de gedragsmodificatie / een basisboek voor groepsleiders, hulpverleners, begeleiders, leraren, ouders en studenten

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekenbinder

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met boekenbinder
  • Na uw bestelling ontvangen u en boekenbinder een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van boekenbinder vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • boekenbinder kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.