Laan, Harry van der - Het Groninger boekbedrijf. Drukkers, uitg

Schrijver:
Titel: Het Groninger boekbedrijf. Drukkers, uitgevers en boekhandelaren in Groningen tot het eind van de negentiende eeuw.
ISBN: 9789023240945
Taal: Nederlands
Uitgever: Van Gorcum, Assen
Bijzonderheden: Gebonden met stofomslag, 2005, 486 blz. Met foto's en een index. Pakketpóst. Nieuw, sealed.
Prijs: € 15,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Nieuw in plastic.

De groei van de bevolking, verbeterde scholing en toename van welvaart leidden in de negentiende eeuw tot een transformatieproces van het Nederlandse boekbedrijf. Er ontstond een markt voor met name religieuze teksten, waarin een grotere variatie aan lectuur werd geboden. Technische ontwikkelingen maakten produceren op grote schaal mogelijk. Bovendien ging het boekbedrijf zich specialiseren in productie en distributie, activiteiten die voorheen werden gecombineerd. In deze studie wordt onderzocht hoe dit transformatieproces is verlopen in de provincie Groningen. Onderzocht wordt hoe drukkerij, uitgeverij en boekhandel zich afzonderlijk en in onderlinge samenhang ontwikkelden. In het eerste deel van het onderzoek wordt de organisatie van de bedrijfstak vòòr 1800 beschreven, als ijkpunt voor het te beschrijven transformatieproces in het tweede deel van het boek. Aandacht gaat hierbij uit naar verschillende facetten van het boekbedrijf: de ontwikkeling van de afzetmarkt voor lectuur vanaf 1800, de invoering van nieuwe productietechnieken, de organisatie van de negentiende-eeuwse boekhandel, distributie en afzet van lectuur in en buiten Groningen, onderlinge verhoudingen in het boekbedrijf en de differentiatie in de bedrijfstak.
Verder lezen

BoekenWO2 uit Raalte

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Laan, Harry van der - Het Groninger boekbedrijf. Drukkers, uitgevers en boekhandelaren in Groningen tot het eind van de negentiende eeuw.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BoekenWO2

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BoekenWO2
  • Na uw bestelling ontvangen u en BoekenWO2 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BoekenWO2 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BoekenWO2 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.