Trimbos C.J.B.J. - Geestelijke Gezondheidsleer en Geestelijke g

Schrijver:
Titel: Geestelijke Gezondheidsleer en Geestelijke gezondheidszorg Mental Health Science and Mental Health Care (With Summary)
Taal: Nederlands
Uitgever: Uitgeverij het Spectrum Utrecht/Antwerpen 1959
Bijzonderheden: softcover 313pp. in goede staat uiterst zeldzaam
Prijs: € 59,00
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Cornelis Johannes Baptist Joseph (Kees) Trimbos (Vught, 21 april 1920 - Rotterdam, 26 april 1988) was een Nederlandse psychiater en hoogleraar.

In 1959 promoveerde Trimbos aan de universiteit van Utrecht in de geneeskunde. Eigenlijk is hij letterlijk 'per ongeluk' in de psychiatrie beland, omdat hij als oorlogsinvalide het vak van huisarts niet kon uitoefenen.

Trimbos werd directeur van het Katholiek Nationaal Bureau voor Geestelijke Gezondheidszorg. Hij staat te boek als een van de belangrijke geestelijke bevrijders van het RK volksdeel in Nederland na de Tweede Wereldoorlog.[1] Hij verwierf landelijke bekendheid in de jaren zestig met praatjes vooral voor de KRO over seksuele voorlichting en opvoeding. Trimbos, die ook nog een fors aandeel had in de acceptatie van homoseksuelen in katholieke kringen, gleed overigens zelf gaandeweg uit die kerk weg.

Vanaf 1968 was hij twintig jaar lang hoogleraar in de preventieve en sociale psychiatrie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en ook twintig jaar als zenuwarts actief in de hulpverlening.

In de jaren zeventig behoorde hij tot de kritische 'antipsychiaters' die de intramurale psychiatrie in Nederland openbraken en pleitten voor een ambulante geestelijke gezondheidszorg.

Van 1977 tot 1988 was hij voorzitter van het Nationaal Centrum voor Geestelijke Volksgezondheid in Utrecht, een voorloper van het latere naar hem genoemde Trimbos-instituut.
Verder lezen

hasselman uit Breda

Logo hasselman

Levering binnen Nederland ( 4 euro verzendkosten ) Levering binnen de EU is mogelijk bij bestellingen vanaf 15 euro plus bijkomende internationale verzendkosten. Afhalen is niet mogelijk.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Trimbos C.J.B.J. - Geestelijke Gezondheidsleer en Geestelijke gezondheidszorg   Mental Health Science and Mental Health Care (With Summary) Trimbos C.J.B.J. - Geestelijke Gezondheidsleer en Geestelijke gezondheidszorg   Mental Health Science and Mental Health Care (With Summary)

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij hasselman

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met hasselman
  • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • hasselman kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.