Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel hasselman.


 

Trimbos C.J.B.J. - Geestelijke Gezondheidsleer en Geestelijke gezondheidszorg Mental Health Science and Mental Health Care (With Summary)

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Trimbos C.J.B.J. - Geestelijke Gezondheidsleer en Geestelijke gezondheidszorg   Mental Health Science and Mental Health Care (With Summary)
Schrijver: Trimbos C.J.B.J.
Titel: Geestelijke Gezondheidsleer en Geestelijke gezondheidszorg Mental Health Science and Mental Health Care (With Summary)
ISBN:
Uitgever: Uitgeverij het Spectrum Utrecht/Antwerpen 1959
Bijzonderheid: softcover 313pp. in goede staat uiterst zeldzaam
Prijs: € 60,80
€ 3,65
Meer info Cornelis Johannes Baptist Joseph (Kees) Trimbos (Vught, 21 april 1920 - Rotterdam, 26 april 1988) was een Nederlandse psychiater en hoogleraar.

In 1959 promoveerde Trimbos aan de universiteit van Utrecht in de geneeskunde. Eigenlijk is hij letterlijk 'per ongeluk' in de psychiatrie beland, omdat hij als oorlogsinvalide het vak van huisarts niet kon uitoefenen.

Trimbos werd directeur van het Katholiek Nationaal Bureau voor Geestelijke Gezondheidszorg. Hij staat te boek als een van de belangrijke geestelijke bevrijders van het RK volksdeel in Nederland na de Tweede Wereldoorlog.[1] Hij verwierf landelijke bekendheid in de jaren zestig met praatjes vooral voor de KRO over seksuele voorlichting en opvoeding. Trimbos, die ook nog een fors aandeel had in de acceptatie van homoseksuelen in katholieke kringen, gleed overigens zelf gaandeweg uit die kerk weg.

Vanaf 1968 was hij twintig jaar lang hoogleraar in de preventieve en sociale psychiatrie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en ook twintig jaar als zenuwarts actief in de hulpverlening.

In de jaren zeventig behoorde hij tot de kritische 'antipsychiaters' die de intramurale psychiatrie in Nederland openbraken en pleitten voor een ambulante geestelijke gezondheidszorg.

Van 1977 tot 1988 was hij voorzitter van het Nationaal Centrum voor Geestelijke Volksgezondheid in Utrecht, een voorloper van het latere naar hem genoemde Trimbos-instituut.
Boek bekijken

hasselman uit Breda

zakelijk

Logo hasselman

Levering binnen Nederland ( 3,90 euro verzendkosten )
Levering binnen de EU is mogelijk bij bestellingen vanaf 15 euro plus bijkomende internationale verzendkosten.
Afhalen is niet mogelijk.

De verkoper zal binnen 7 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.