Damen, L.J.A. - Boom Juridische studieboeken Bestuursrecht 1 /

Schrijver:
Titel: Boom Juridische studieboeken Bestuursrecht 1 / systeem Bevoegdheid Bevoegdheidsuitoefening Handhaving
ISBN: 9789054545378
Taal: Nederlands
Uitgever: Boom Juridische uitgevers
Bijzonderheden: 2006, matige staat met onderstrepingen 774pp, paperback
Prijs: € 10,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting
Inhoud
Bestuursrecht bestaat uit twee delen. Dit eerste deel behandelt de dragende beginselen, het systeem en de kernbegrippen van het bestuursrecht en in het bijzonder van de Algemene wet bestuursrecht, de verdeling van bevoegdheden en rechten binnen het openbaar bestuur, het voor dat bestuur geldende besluitvormingsrecht en de handhaving. Het eind 2002 verschenen tweede deel behandelt het systeem van de rechtsbescherming tegen de overheid en het bestuursprocesrecht. Beide delen kunnen los van elkaar worden gebruikt; gezamenlijk vormen zij een studieboek voor het gehele bestuursrecht. Bestuursrecht bevat een groot aantal nieuwe stukken en een aantal geactualiseerde stukken. Veel recente jurisprudentie, literatuur en de wijzigingen in de Algemene wet bestuursrecht tot eind 2002 zijn verwerkt. Aanhangige wetsvoorstellen en voorontwerpen tot wijziging van de Algemene wet bestuursrecht worden behandeld omdat zij waarschijnlijk binnenkort geldend bestuursrecht zullen worden.

Formule
Bestuursrecht bestaat uit twee delen, het materiële recht en het procesrecht. Het boek heeft de kenmerken van een handboek, maar is door de heldere stijl en lay-out ook zeer geschikt als studieboek.

Doelgroep
Bestuursrecht richt zich op het universitaire onderwijs in het eerste en tweede bachelorjaar. Daarnaast heeft het boek ook een goede naam in de rechtspraktijk.
Verder lezen

boekenbinder

Logo boekenbinder

De opbrengst van Boekenbinder komt ten goede aan museumhoeve Overslot, dé culturele ontmoetingsplek van de Egmonden, met een schelpenmuseum, etnografica en laagdrempelige kunst en cultuur van hoog niveau! Ieder weekend van 14.00 tot 18.00 vrij te bezoeken op de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Damen, L.J.A. - Boom Juridische studieboeken Bestuursrecht 1 / systeem Bevoegdheid Bevoegdheidsuitoefening Handhaving

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekenbinder

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met boekenbinder
  • Na uw bestelling ontvangen u en boekenbinder een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van boekenbinder vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • boekenbinder kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.