Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel boekenbinder.


 

Damen, L.J.A. - Boom Juridische studieboeken Bestuursrecht 1 / systeem Bevoegdheid Bevoegdheidsuitoefening Handhaving

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Damen, L.J.A. - Boom Juridische studieboeken Bestuursrecht 1 / systeem Bevoegdheid Bevoegdheidsuitoefening Handhaving
Schrijver: Damen, L.J.A.
Titel: Boom Juridische studieboeken Bestuursrecht 1 / systeem Bevoegdheid Bevoegdheidsuitoefening Handhaving
ISBN: 9789054545378
Uitgever: Boom Juridische uitgevers
Bijzonderheid: 2006, matige staat met onderstrepingen 774pp, paperback
Prijs: € 10,00
Meer info Samenvatting
Inhoud
Bestuursrecht bestaat uit twee delen. Dit eerste deel behandelt de dragende beginselen, het systeem en de kernbegrippen van het bestuursrecht en in het bijzonder van de Algemene wet bestuursrecht, de verdeling van bevoegdheden en rechten binnen het openbaar bestuur, het voor dat bestuur geldende besluitvormingsrecht en de handhaving. Het eind 2002 verschenen tweede deel behandelt het systeem van de rechtsbescherming tegen de overheid en het bestuursprocesrecht. Beide delen kunnen los van elkaar worden gebruikt; gezamenlijk vormen zij een studieboek voor het gehele bestuursrecht. Bestuursrecht bevat een groot aantal nieuwe stukken en een aantal geactualiseerde stukken. Veel recente jurisprudentie, literatuur en de wijzigingen in de Algemene wet bestuursrecht tot eind 2002 zijn verwerkt. Aanhangige wetsvoorstellen en voorontwerpen tot wijziging van de Algemene wet bestuursrecht worden behandeld omdat zij waarschijnlijk binnenkort geldend bestuursrecht zullen worden.

Formule
Bestuursrecht bestaat uit twee delen, het materiële recht en het procesrecht. Het boek heeft de kenmerken van een handboek, maar is door de heldere stijl en lay-out ook zeer geschikt als studieboek.

Doelgroep
Bestuursrecht richt zich op het universitaire onderwijs in het eerste en tweede bachelorjaar. Daarnaast heeft het boek ook een goede naam in de rechtspraktijk.
Boek bekijken

boekenbinder

Logo boekenbinder

De opbrengst van Boekenbinder komt ten goede aan museumhoeve Overslot, dé culturele ontmoetingsplek van de Egmonden, met een schelpenmuseum, etnografica en laagdrempelige kunst en cultuur van hoog niveau! Ieder weekend van 14.00 tot 18.00 vrij te bezoeken op de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef.