Lennep, van J. en Hofdijk J.W. - Merkwaardige kasteelen in Nede

Schrijver:
Titel: Merkwaardige kasteelen in Nederland
Taal: Nederlands
Uitgever: Tielkemeijer
Bijzonderheden: Prima staat. Losse bladen uit een boek: 47 kleurenafbeeldingen, waarvan 41 kleurenrepro's van kastelen van Nederland. Afmetingen: 15 / 22 cm.
Prijs: € 9,95
Verzendkosten: € 3,60 (binnen Nederland)
Meer info:
De reeks werd in 1854 geschreven door Jacob van Lennep en Willem Hofdijk. Het was een groot succes en in hetzelfde jaar zagen ook deel 2 en 3 het licht, in 1857 gevolgd door deel 4, en tenslotte in 1961 de delen 5 en 6.
Mr. Jacob van Lennep werd 24 maart 1802 in Amsterdam geboren. Naast zijn werk als advocaat en kamerlid was hij een bekend schrijver toen hij in 1854 samen met Hofdijk deze reeks publiceerde, aangestoken door de geest van de tijd van Byron en Walter Scott en de bijbehorende 19e eeuwse Romantiek, om de herinneringen uit het verleden te conserveren en het verval en vernietiging van de restanten van dat - Middeleeuwse - verleden tegen te gaan.
Willem J. Hofdijk (1816 - 1888) was zoon van een Alkmaarse Goudsmid. Via Mw. Toussaint kwam hij in aanraking met de schrijverskring van Heilo, en mede door het werk van Jacob zelf raakte hij betoverd door het Kennemer landschap en werd tekenaar van de schoonheid ervan. Van zijn werkgever kreeg hij een jaar verlof om zich te bekwamen als schilder, en ook in die hoedanigheid heeft hij stevig meegewerkt aan de gezamenlijk uitgave. Een groot aantal van de lithografieën zijn gemaakt aan de hand van zijn tekeningen.
In 1883/1884 verscheen een tweede druk, ditmaal in drie dubbeldelen. In de twintigste eeuw volgden meer herdrukken in facsimile-uitgave, zowel van de 1e als van de 2e druk. De kleurenrepro's zijn van de 20e eeuw. Leuke verzameling voor de liefhebber. Ook in te lijsten.
Verder lezen

Aquamarijn uit Den Haag

Logo Aquamarijn

Welkom bij Aquamarijn!
Dit winkeltje wordt gerund door een boekenliefhebber en -verzamelaar. Hier vindt u voornamelijk geïllustreerde boeken. Het assortiment loopt van boeken over kunst en cultuur, sprookjes, (pers)fotoboeken tot (oude) kinderboeken. Van informatieve boeken tot (kinder)atlassen, esoterie, literatuur en nog veel meer.
Als u twee boeken tegelijk koopt, krijgt u een korting van 10% op de totaalprijs. De boeken worden verstuurd via Post.NL met track&trace, met uitzondering van kleine, dunne boekjes waarvoor 3,60 eigenlijk te duur is. Op verzoek kan het overigens altijd. Verzending gebeurt op risico van de koper. De genoemde portokosten gelden voor Nederland.
Het retourneren van een boek is niet mogelijk.
Na afspraak kunnen de boeken ook in Den Haag worden afgehaald of bij een bestelling van 20 euro of meer worden bezorgd in Den Haag.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Lennep, van J. en Hofdijk J.W. - Merkwaardige kasteelen in Nederland Lennep, van J. en Hofdijk J.W. - Merkwaardige kasteelen in Nederland Lennep, van J. en Hofdijk J.W. - Merkwaardige kasteelen in Nederland Lennep, van J. en Hofdijk J.W. - Merkwaardige kasteelen in Nederland

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Aquamarijn

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Aquamarijn
  • Na uw bestelling ontvangen u en Aquamarijn een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Aquamarijn vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Aquamarijn kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.