Sietses, Anne (red.) (deel 1) en Paape, M. (deel 2), - Ons Kamp

Schrijver:
Titel: Ons Kampboek, een herinnering aan de Ipenrode-Kampen in 1944, 2 delen, aangeboden aan onzen Kampvader (drukker B.F. Enschedé) ter gelegenheid van zijn een en vijftigsten verjaardag 19 augustus 1944.
Uitgever:
Bijzonderheden: Zeldzame boekjes met belevenissen en indrukken van de jongens, de meisjes en de kampleiding die deelnamen aan de jeugdkampen in de oorlog op Buitenplaats Ipenrode te Heemstede dat in 1944 toebehoorde aan drukker B.F. Enschedé. Naar schatting zijn...
Prijs: € 544,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Ons Kampboek, een herinnering aan de Ipenrode-Kampen in 1944, 2 delen, aangeboden aan onzen Kampvader (drukker B.F. Enschedé) ter gelegenheid van zijn een en vijftigsten verjaardag 19 augustus 1944. Zeldzame boekjes met belevenissen en indrukken van de jongens, de meisjes en de kampleiding die deelnamen aan de jeugdkampen in de oorlog op Buitenplaats Ipenrode te Heemstede dat in 1944 toebehoorde aan drukker B.F. Enschedé. Naar schatting zijn er ongeveer 50 kampboekjes gedrukt. Beide delen zijn typografisch verzorgd door Theo de Wal. Deel 1 (48 pp) bevat gedrukte verhalen met originele ingeplakte foto's, onder meer over kamphuis JoJoKa, Vlaggenroof, en voorlezen. De foto's zien met name op het jongenskamp in de maand Juni. Namen die voorkomen zijn: Netty Langeveld, Truuk Stolp, Frits Wempe, Koos van Putten, Jan Hoogeboom, Henk van Veen, Jacky van der Staay, Jan Braspenning, Jozef Zwaanswijk, Frans Dekker, Jack Troost, Gerrit van Twuyver, Anton Augustijn, Jaap Valkenier, Rudi Hijkoop, Gerrit Damsteek, Joop Koningshoven, Jan van Zonneveld, Wim Govers, Theo Smit, Hil Groening, Joop Habich, Jan van Westerhoven, Piet Scholten, Nico Tack, Anton Henneke en Bertus Eleveld. Deel 2 (48 pp) bevat tekst zonder foto's met name over het meisjeskamp in juli 1944, met een Kamp ABC, een avond in het meisjeskamp, vacantielied, spoken op Ipenrode, en beschouwingen na middernacht. l De Haarlemse drukkerij Joh. Enschedé en Zonen organiseerde in de oorlogsjaren zomerkampen voor jeugdige werknemers uit het gehele bedrijf; van de jongste magazijnbediende tot de 'kostprijs-girls' van de boekhouding. Ook kinderen van het personeel konden h
Verder lezen

goltzius.nl uit Lisse

zakelijk

Logo goltzius.nl

Al onze prijzen zijn incl. BTW 9%. Voor de prenten wordt het te verrekenen BTW-tarief 21%.
Gesloten Antiquariaat. Bezoek na afspraak.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij goltzius.nl

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
 • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
 • U handelt deze order direct af met goltzius.nl
  Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
 • Identiteit verkoper:
  Goltzius en De Hooghe BV
  Kamer van Koophandel nummer: 60581425
  NL853970683B01
  www.goltzius.nl
 • Na uw bestelling ontvangen u en goltzius.nl een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van goltzius.nl vermeld
 • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
 • goltzius.nl kan betaling vooraf vragen
 • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.