Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel goltzius.nl.


 

Sietses, Anne (red.) (deel 1) en Paape, M. (deel 2), - Ons Kampboek, een herinnering aan de Ipenrode-Kampen in 1944, 2 delen, aangeboden aan onzen Kampvader (drukker B.F. Enschedé) ter gelegenheid van zijn een en vijftigsten verjaardag 19 augustus 1944.

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: Sietses, Anne (red.) (deel 1) en Paape, M. (deel 2),
Titel: Ons Kampboek, een herinnering aan de Ipenrode-Kampen in 1944, 2 delen, aangeboden aan onzen Kampvader (drukker B.F. Enschedé) ter gelegenheid van zijn een en vijftigsten verjaardag 19 augustus 1944.
ISBN:
Uitgever:
Bijzonderheid: Zeldzame boekjes met belevenissen en indrukken van de jongens, de meisjes en de kampleiding die deelnamen aan de jeugdkampen in de oorlog op Buitenplaats Ipenrode te Heemstede dat in 1944 toebehoorde aan drukker B.F. Enschedé. Naar schatting zijn...
Prijs: € 544,50
€ 7,95
Meer info Ons Kampboek, een herinnering aan de Ipenrode-Kampen in 1944, 2 delen, aangeboden aan onzen Kampvader (drukker B.F. Enschedé) ter gelegenheid van zijn een en vijftigsten verjaardag 19 augustus 1944. Zeldzame boekjes met belevenissen en indrukken van de jongens, de meisjes en de kampleiding die deelnamen aan de jeugdkampen in de oorlog op Buitenplaats Ipenrode te Heemstede dat in 1944 toebehoorde aan drukker B.F. Enschedé. Naar schatting zijn er ongeveer 50 kampboekjes gedrukt. Beide delen zijn typografisch verzorgd door Theo de Wal. Deel 1 (48 pp) bevat gedrukte verhalen met originele ingeplakte foto's, onder meer over kamphuis JoJoKa, Vlaggenroof, en voorlezen. De foto's zien met name op het jongenskamp in de maand Juni. Namen die voorkomen zijn: Netty Langeveld, Truuk Stolp, Frits Wempe, Koos van Putten, Jan Hoogeboom, Henk van Veen, Jacky van der Staay, Jan Braspenning, Jozef Zwaanswijk, Frans Dekker, Jack Troost, Gerrit van Twuyver, Anton Augustijn, Jaap Valkenier, Rudi Hijkoop, Gerrit Damsteek, Joop Koningshoven, Jan van Zonneveld, Wim Govers, Theo Smit, Hil Groening, Joop Habich, Jan van Westerhoven, Piet Scholten, Nico Tack, Anton Henneke en Bertus Eleveld. Deel 2 (48 pp) bevat tekst zonder foto's met name over het meisjeskamp in juli 1944, met een Kamp ABC, een avond in het meisjeskamp, vacantielied, spoken op Ipenrode, en beschouwingen na middernacht. l De Haarlemse drukkerij Joh. Enschedé en Zonen organiseerde in de oorlogsjaren zomerkampen voor jeugdige werknemers uit het gehele bedrijf; van de jongste magazijnbediende tot de 'kostprijs-girls' van de boekhouding. Ook kinderen van het personeel konden hieraan deelnemen.
Boek bekijken

goltzius.nl uit Lisse

zakelijk

Logo goltzius.nl

Al onze prijzen zijn incl. BTW 9%. Voor de prenten wordt het te verrekenen BTW-tarief 21%.
Gesloten Antiquariaat. Bezoek na afspraak.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.