Wetzel, E - U-2540, der legendäre Deutsche U-boot typ XXI

Schrijver:
Titel: U-2540, der legendäre Deutsche U-boot typ XXI
Taal: Duits
Uitgever: Motorbuch Verlag
Bijzonderheden: als nwe. hardcover, A4 format, 322 pag met vele foto's, schema's , Vz NL Eur 5,95
Prijs: € 29,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
- Mooi geill. boek over de geavanceerde Duitse onderzeeboot Type 21 van de Kriegsmarine
- Van dit type U-boot zijn tussen 1943 en 1945 119 exemplaren (van de geplande 381) gebouwd en de U-2540 is de enige die bewaard is gebleven..... .
- De Type XXI was de eerste Duitse onderzeeër die ontworpen was om geheel onder water te kunnen functioneren, in tegenstelling tot eerdere onderzeeërs, die enkel tijdelijk konden onderduiken, maar verder boven water functioneerden zoals een gewoon schip.
- Een van de verbeteringen van de Type XXI was de grotere batterijcapaciteit. De gestroomlijnde vorm van de Type XXI stelde hem in staat onder water hoge snelheden te bereiken en boten van dit type konden op eigen kracht van Europa naar Zuid-Amerika varen!
- De 'Wilhelm Bauer' (oorspronkelijk aangeduid met U-2540) werd kort voor eind vd oorlog opgeleverd. Aan het eind van de oorlog werd de boot bewust afgezonken, en ze is dus nooit op patrouille geweest. In 1957 werd ze gelicht van de zeebodem bij Flensburg, opgeknapt en in dienst genomen door de West-Duitse Bundesmarine in 1960. Uiteindelijk buiten dienst gesteld in 1983, is de U-2540 de enige bestaande en nog drijvende Type XXI onderzeeër ter wereld. Ze werd teruggebracht in de uitmonstering van 1945 en tentoongesteld in het Maritime Museum in Bremerhaven.
Verder lezen

DRG uit Velp

Logo DRG

Airwar & Market Garden Battlefieldtours, boeken & DVD, publicaties, onderzoek, lezingen op gebied van Krijgsgeschiedenis mn. WO2, Luchtoorlog '40-'45, Market Garden '44,

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Wetzel, E - U-2540, der legendäre Deutsche U-boot typ XXI

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij DRG

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met DRG
  • Na uw bestelling ontvangen u en DRG een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van DRG vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • DRG kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.