Chantal Kozyreff - Droombeelden uit het Verre Oosten de Japanse

Schrijver:
Titel: Droombeelden uit het Verre Oosten de Japanse Toren en het Chinese Paviljoen te Laken :
Uitgever: , mercaterfonds - fondsmercator, 2001
Bijzonderheden: Gebonden, Hardcover met stofomslag compleet. 177 Pagina's geillustreerd. in prima staat. ISBN 9789061534761.
Prijs: € 22,50
Verzendkosten: € 5,99 (binnen België)
Meer info:
In "Droombeelden uit het Verre Oosten" verhaalt Chantal Kozyreff de boeiende geschiedenis van de Japanse Toren en het Chinese Paviljoen te Laken, die beide een belangrijke plaats bekleden in het historisch architecturaal patrimonium van België. Deze recent gerestaureerde bouwwerken bieden thans, na jarenlange sluiting, een schitterend kader voor tijdelijke tentoonstellingen en zullen binnenkort het Museum voor Japanse kunst herbergen. Ze behoren tot de meest intrigerende constructies ooit gebouwd in opdracht van Leopold II. Alles lijkt al gezegd en geschreven over de Belgische koning Leopold II (1835?1909), over zijn persoonlijkheid, zijn veelvuldige initiatieven, zijn ingrijpende politieke invloed, kortom, over zijn lange en tegelijk vruchtbare regeerperiode voor België. Toch kan de koning-bouwer, deze urbanist en ecoloog avant la lettre, nog steeds op de belangstelling van de wetenschappelijke onderzoekers rekenen. Vreemd genoeg besteden de studies over zijn bouwondernemingen echter weinig aandacht aan de Japanse Toren en aan het Chinese Paviljoen te Laken (Brussel), hoewel beide bouwwerken gerekend worden tot de grote verwezenlijkingen die Leopold II aan het einde van zijn regeerperiode tot stand bracht of begunstigde. Toch heeft het bevreemdende karakter van deze bouwwerken ook steeds heel wat vragen opgeroepen. De al dan niet correcte antwoorden erop vormden een rijke voedingsbodem voor fabels en verzinsels. Het doel van deze rijk geïllustreerde studie is dan ook om dit onderwerp te herbekijken in het licht van de huidige kennis. Hiervoor wordt gebruikgemaakt van minder bekend archiefmateriaal, naast nog onontgonnen of zelfs onuitgegeven materiaal. Om deze zonderlinge bouwwerken in het Brusselse landschap beter te begrijpen, plaatst "Droombeelden uit het Verre Oosten" hun ontstaan vooreerst in de ruimere economische en culturele context. Nadien schetst de auteur de geschiedenis van hun bouw en van de talrijke tegenslagen die de werken teisterden, om zo bij hun uiteindelijke bestemming te belanden. Bibliotheek van de Vrienden van het Mercatorfonds 9:
Verder lezen

Erik Tonen Books

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling. We sturen uw bestelling via de koerierdienst DPD, POSTNL en DHL. ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 5.99 euro voor Nederland en België. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Chantal Kozyreff - Droombeelden uit het Verre Oosten de Japanse Toren en het Chinese Paviljoen te Laken :

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Erik Tonen Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Erik Tonen Books
  • Na uw bestelling ontvangen u en Erik Tonen Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Erik Tonen Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Erik Tonen Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.