Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Erik Tonen Books.


 

Chantal Kozyreff - Droombeelden uit het Verre Oosten de Japanse Toren en het Chinese Paviljoen te Laken :

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Chantal Kozyreff - Droombeelden uit het Verre Oosten de Japanse Toren en het Chinese Paviljoen te Laken :
Schrijver: Chantal Kozyreff
Titel: Droombeelden uit het Verre Oosten de Japanse Toren en het Chinese Paviljoen te Laken :
ISBN:
Uitgever: , mercaterfonds - fondsmercator, 2001
Bijzonderheid: Gebonden, Hardcover met stofomslag compleet. 177 Pagina's geillustreerd. in prima staat. ISBN 9789061534761.
Prijs: € 22,50
€ 6,99
Meer info In "Droombeelden uit het Verre Oosten" verhaalt Chantal Kozyreff de boeiende geschiedenis van de Japanse Toren en het Chinese Paviljoen te Laken, die beide een belangrijke plaats bekleden in het historisch architecturaal patrimonium van Belgi . Deze recent gerestaureerde bouwwerken bieden thans, na jarenlange sluiting, een schitterend kader voor tijdelijke tentoonstellingen en zullen binnenkort het Museum voor Japanse kunst herbergen. Ze behoren tot de meest intrigerende constructies ooit gebouwd in opdracht van Leopold II. Alles lijkt al gezegd en geschreven over de Belgische koning Leopold II (1835?1909), over zijn persoonlijkheid, zijn veelvuldige initiatieven, zijn ingrijpende politieke invloed, kortom, over zijn lange en tegelijk vruchtbare regeerperiode voor Belgi . Toch kan de koning-bouwer, deze urbanist en ecoloog avant la lettre, nog steeds op de belangstelling van de wetenschappelijke onderzoekers rekenen. Vreemd genoeg besteden de studies over zijn bouwondernemingen echter weinig aandacht aan de Japanse Toren en aan het Chinese Paviljoen te Laken (Brussel), hoewel beide bouwwerken gerekend worden tot de grote verwezenlijkingen die Leopold II aan het einde van zijn regeerperiode tot stand bracht of begunstigde. Toch heeft het bevreemdende karakter van deze bouwwerken ook steeds heel wat vragen opgeroepen. De al dan niet correcte antwoorden erop vormden een rijke voedingsbodem voor fabels en verzinsels. Het doel van deze rijk ge llustreerde studie is dan ook om dit onderwerp te herbekijken in het licht van de huidige kennis. Hiervoor wordt gebruikgemaakt van minder bekend archiefmateriaal, naast nog onontgonnen of zelfs onuitgegeven materiaal. Om deze zonderlinge bouwwerken in het Brusselse landschap beter te begrijpen, plaatst "Droombeelden uit het Verre Oosten" hun ontstaan vooreerst in de ruimere economische en culturele context. Nadien schetst de auteur de geschiedenis van hun bouw en van de talrijke tegenslagen die de werken teisterden, om zo bij hun uiteindelijke bestemming te belanden. Bibliotheek van de Vrienden van het Mercatorfonds 9:
Boek bekijken

Erik Tonen Books uit Antwerpen

zakelijk

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling.
We sturen uw bestelling via verzendpartner POSTNL ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 6.99 Euro voor Nederland en Belgiƫ. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.