Burg, J. - De zon op je bord / de vegetarische keuken van Jolan

Schrijver:
Titel: De zon op je bord / de vegetarische keuken van Jolande Burg
ISBN: 9789066118751
Taal: Nederlands
Uitgever: Inmerc
Bijzonderheden: 2007, 192pp, Gebonden, in nieuwstaat, ook geschikt als cadeau!
Prijs: € 12,50
Verzendkosten: € 6,95 (binnen Nederland)
Meer info:
- voormalige armagnacboerderij op het Zuid-Franse platteland. Haar man is culinair en wijnfotograaf en samen reizen ze hiervoor de wereld rond. Naast schilderen en keramiek vervaardigen is haar grootste passie het koken met verse producten. Dit groeide in de loop der jaren uit tot een eerlijke, maar vooral bourgondische vegetarische keuken. Haar kennis op dit gebied deelt ze met anderen tijdens vegetarische kookworkschops op haar boerderij in Frankrijk.
Haar eigen moestuin, met een overdaad aan kruiden en groenten, is de inspiratiebron voor alle mooie gerechten in dit boek, die in woord en beeld doen watertanden. Alle gerechten hebben een heldere receptuur en zijn prachtig gefotografeerd.
'De zon op je bord' is niet alleen bedoeld voor vegetariërs, maar vooral ook voor hen, die nog geen ervaring hebben met vleesloze maaltijden. Dit boek biedt niet alleen inspiratie voor dagelijks vegetarisch eten, maar is ook goed te gebruiken voor een vleesloze dag tussendoor.
Mét wijnadviezen, omdat Jolande vindt, dat een maaltijd pas echt af is, als er een passende wijn bij wordt geschonken.
Recensie(s)
In haar voorwoord zegt de auteur dat de situaties waarin kippen en varkens leven, de nadelen van kweekvis en de consequenties van de sojaproductie voor het milieu en de gezondheid van de gebruikers haar inspireerden een boek te maken vol vegetarische recepten. Daarbij liet zij zich door heel wat wereldkeukens beïnvloeden: zowel mediterrane als Japanse, Indiase en Indonesische keukens. Haar boek is vergelijkbaar met andere 'vrouwenkookboeken' zoals die van Kiros en Besancon*. Burg heeft een uitbundige kookstijl en haar recepten barsten dan ook van de ingrediënten. Voor vegetarische hobbykoks die willen imponeren zonder al te experimenteel te worden. Per bladzijde een recept, vaak op de tegenoverliggende pagina een kleurige gerecht foto. De recepten zijn voor 4-6 personen en worden steeds afgesloten met een wijnadvies. Een mooi verzorgd kookboek . Met receptenregister en een wijnregister.
Verder lezen

Het Viooltje uit Almelo

particulier
Let op!!! Het (bestel)bericht van Boekwinkeltje het Viooltje kan in Uw spam box belanden. Graag even checken, indien geen bericht is ontvangen.
Verzendkosten volgens het tarief van post.nl binnen Nederland.
Esoterie-Streekboeken Twentse-Achterhoekse-Kinderboeken-Avi kinderleesboek(en) Lemniscaat, Christofoor enz. Handwerkboeken-Dierenboeken-Bladmuziek-en vele andere onderwerpen!

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Burg, J. - De zon op je bord / de vegetarische keuken van Jolande Burg Burg, J. - De zon op je bord / de vegetarische keuken van Jolande Burg

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Het Viooltje

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Het Viooltje
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Het Viooltje een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Het Viooltje vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Het Viooltje kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.