Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Het Viooltje.


 

Burg, J. - De zon op je bord / de vegetarische keuken van Jolande Burg

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Burg, J. - De zon op je bord / de vegetarische keuken van Jolande Burg
Schrijver: Burg, J.
Titel: De zon op je bord / de vegetarische keuken van Jolande Burg
ISBN: 9789066118751
Uitgever: Inmerc
Bijzonderheid: 2007, 192pp, Gebonden, in nieuwstaat, ook geschikt als cadeau!
Prijs: € 12,50
€ 6,95
Meer info - voormalige armagnacboerderij op het Zuid-Franse platteland. Haar man is culinair en wijnfotograaf en samen reizen ze hiervoor de wereld rond. Naast schilderen en keramiek vervaardigen is haar grootste passie het koken met verse producten. Dit groeide in de loop der jaren uit tot een eerlijke, maar vooral bourgondische vegetarische keuken. Haar kennis op dit gebied deelt ze met anderen tijdens vegetarische kookworkschops op haar boerderij in Frankrijk.
Haar eigen moestuin, met een overdaad aan kruiden en groenten, is de inspiratiebron voor alle mooie gerechten in dit boek, die in woord en beeld doen watertanden. Alle gerechten hebben een heldere receptuur en zijn prachtig gefotografeerd.
'De zon op je bord' is niet alleen bedoeld voor vegetariërs, maar vooral ook voor hen, die nog geen ervaring hebben met vleesloze maaltijden. Dit boek biedt niet alleen inspiratie voor dagelijks vegetarisch eten, maar is ook goed te gebruiken voor een vleesloze dag tussendoor.
Mét wijnadviezen, omdat Jolande vindt, dat een maaltijd pas echt af is, als er een passende wijn bij wordt geschonken.
Recensie(s)
In haar voorwoord zegt de auteur dat de situaties waarin kippen en varkens leven, de nadelen van kweekvis en de consequenties van de sojaproductie voor het milieu en de gezondheid van de gebruikers haar inspireerden een boek te maken vol vegetarische recepten. Daarbij liet zij zich door heel wat wereldkeukens beïnvloeden: zowel mediterrane als Japanse, Indiase en Indonesische keukens. Haar boek is vergelijkbaar met andere 'vrouwenkookboeken' zoals die van Kiros en Besancon*. Burg heeft een uitbundige kookstijl en haar recepten barsten dan ook van de ingrediënten. Voor vegetarische hobbykoks die willen imponeren zonder al te experimenteel te worden. Per bladzijde een recept, vaak op de tegenoverliggende pagina een kleurige gerecht foto. De recepten zijn voor 4-6 personen en worden steeds afgesloten met een wijnadvies. Een mooi verzorgd kookboek . Met receptenregister en een wijnregister.
Boek bekijken

Het Viooltje uit Almelo

particulier
Let op!!! Het (bestel)bericht van Boekwinkeltje het Viooltje kan in Uw spam box belanden. Graag even checken, indien geen bericht is ontvangen.
Verzendkosten volgens het tarief van post.nl binnen Nederland.
Esoterie-Streekboeken Twentse-Achterhoekse-Kinderboeken-Avi kinderleesboek(en) Lemniscaat, Christofoor enz. Handwerkboeken-Dierenboeken-Bladmuziek-en vele andere onderwerpen!

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.