DE LORM, Jan Rudolph; - AMSTERDAMS GOUD EN ZILVER,

Schrijver:
Titel: AMSTERDAMS GOUD EN ZILVER,
Uitgever: , Zwolle / Amsterdam, Waanders / Rijksmuseum, 1999,
Bijzonderheden: Gebonden, grijs linnen onder geillustreerde stofomslag, 210 x 275mm., 560pp., 31 kleurenfoto's en 1550 zwart-witfoto's. ISBN 9789040094033.
Prijs: € 70,00
Verzendkosten: € 6,99 (binnen België)
Meer info:
Catalogi van de verzameling kunstnijverheid van het Rijksmuseum te Amsterdam. Amsterdam is altijd de belangrijkste goud- en zilverstad van Nederland geweest, en was in de 17de eeuw zelfs toonaangevend in Europa. Dit boek volgt de ontwikkeling van het Amsterdamse edelmetaal vanaf de 16de eeuw aan de hand van de verzameling van het Rijksmuseum, de belangrijkste op dit gebied. Naast zilveren pronkstukken en serviesgoed komen gouden preciosa aan bod, evenals bestekken. Elk voorwerp wordt uitvoerig beschreven en van afbeeldingen voorzien. Ditzelfde geldt voor alle merken. Nieuwe gegevens en inzichten worden gepresenteerd betreffende zaken als rekeningen of andere documenten die met de opdracht te maken hebben. Historische achtergronden worden belicht, evenals functie en terminologie van het voorwerp, stilistische en technische kwesties en toeschrijvingen. Voorwerpen met valse Amsterdamse merken worden ontmaskerd. In een inleidend artikel zal de productie en de organisatie van het ambachtpronkstukken en serviesgoed komen gouden preciosa centraal staan. Voor het eerst zal de relatie van de zilver- en goudsmeden met de winkeliers worden behandeld. Door uitgebreid archiefonderzoek worden de achtergronden van en de verbanden tussen de voorwerpen verduidelijkt. Daarnaast worden er vele nieuwe gegevens over de meesters naar voren gebracht in ruim 140 biografieen. Het nieuwe onderzoek dat zijn neerslag krijgt in dit standaardwerk zal de huidige kennis van het Amsterdamse goud en zilver in hoge mate verruimen. Boek is als nieuw.
Verder lezen

Erik Tonen Books uit Antwerpen

zakelijk

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling.
We sturen uw bestelling via verzendpartner POSTNL ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 6.99 Euro voor Nederland en België. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

DE LORM, Jan Rudolph; - AMSTERDAMS GOUD EN ZILVER,

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Erik Tonen Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Erik Tonen Books
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Erik Tonen Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Erik Tonen Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Erik Tonen Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.