Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Erik Tonen Books.


 

DE LORM, Jan Rudolph; - AMSTERDAMS GOUD EN ZILVER,

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: DE LORM, Jan Rudolph; - AMSTERDAMS GOUD EN ZILVER,
Schrijver: DE LORM, Jan Rudolph;
Titel: AMSTERDAMS GOUD EN ZILVER,
ISBN:
Uitgever: , Zwolle / Amsterdam, Waanders / Rijksmuseum, 1999,
Bijzonderheid: Gebonden, grijs linnen onder geillustreerde stofomslag, 210 x 275mm., 560pp., 31 kleurenfoto's en 1550 zwart-witfoto's. ISBN 9789040094033.
Prijs: € 70,00
€ 6,99
Meer info Catalogi van de verzameling kunstnijverheid van het Rijksmuseum te Amsterdam. Amsterdam is altijd de belangrijkste goud- en zilverstad van Nederland geweest, en was in de 17de eeuw zelfs toonaangevend in Europa. Dit boek volgt de ontwikkeling van het Amsterdamse edelmetaal vanaf de 16de eeuw aan de hand van de verzameling van het Rijksmuseum, de belangrijkste op dit gebied. Naast zilveren pronkstukken en serviesgoed komen gouden preciosa aan bod, evenals bestekken. Elk voorwerp wordt uitvoerig beschreven en van afbeeldingen voorzien. Ditzelfde geldt voor alle merken. Nieuwe gegevens en inzichten worden gepresenteerd betreffende zaken als rekeningen of andere documenten die met de opdracht te maken hebben. Historische achtergronden worden belicht, evenals functie en terminologie van het voorwerp, stilistische en technische kwesties en toeschrijvingen. Voorwerpen met valse Amsterdamse merken worden ontmaskerd. In een inleidend artikel zal de productie en de organisatie van het ambachtpronkstukken en serviesgoed komen gouden preciosa centraal staan. Voor het eerst zal de relatie van de zilver- en goudsmeden met de winkeliers worden behandeld. Door uitgebreid archiefonderzoek worden de achtergronden van en de verbanden tussen de voorwerpen verduidelijkt. Daarnaast worden er vele nieuwe gegevens over de meesters naar voren gebracht in ruim 140 biografieen. Het nieuwe onderzoek dat zijn neerslag krijgt in dit standaardwerk zal de huidige kennis van het Amsterdamse goud en zilver in hoge mate verruimen. Boek is als nieuw.
Boek bekijken

Erik Tonen Books uit Antwerpen

zakelijk

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling.
We sturen uw bestelling via verzendpartner POSTNL ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 6.99 Euro voor Nederland en Belgiƫ. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.