Ibo, Wim - En nu de moraal / 2 1936-1981 / druk 1

Schrijver:
Titel: En nu de moraal / 2 1936-1981 / druk 1
ISBN: 9789021829029
Taal: Nederlands
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Bijzonderheden: 1982, 240p, Gebonden met (verkleurd) stofomslag, in goede staat,
Prijs: € 4,95
Verzendkosten: € 3,85 (binnen Nederland)
Meer info:
aCHTERFLAP: In 1970 verscheen 'En nu de moraal van dit lied. 75 jaar Nederlands Cabaret'. Het boek is al vele jaren uitverkocht.

In deze nieuwe en herziene uitgave werd de geschiedenis van het vaderlandse cabaret in twee delen gesplitst: 1895-1936 en 1936-1981. Omdat het oorspronkelijke overzicht in de volksmond de 'cabaretbijbel' is gaan heten, hebt u nu het 'nieuwe testament' in uw handen, dat in 1936 - het geboortejaar van het ABC-Cabaret met Corry Vonk en Wim Kan - begint en in 1981 eindigt, precies een eeuw nadat de cabaretkunst in Frankrijk is ontstaan.

De herziene versie is persoonlijker van aard dan de oorspronkelijke, hetgeen al duidelijk blijkt uit mijn 'geloofsbelijdenis' in het eerste hoofdstuk van deel 1. Uiteraard zijn - tien jaar na dato - nieuw verworven gegevens in mijn beschouwingen verwerkt en werden enkele fouten gecorrigeerd.
Bij de behandeling van de laatste, toegevoegde periode 1970-1981, 'Neerlands hoop en wanhoop' is - net als in alle andere hoofdstukken - niet gestreefd naar volledigheid: als maatstaf diende uitsluitend de artistieke inbreng en het professionele niveau van Nederlands theater-cabaret.

Amsterdam, Wim Ibo
Verder lezen

Aquamarijn uit Den Haag

particulier

Logo Aquamarijn

Welkom bij Aquamarijn!
Dit winkeltje wordt gerund door een boekenliefhebber en -verzamelaar. U vindt hier voornamelijk geïllustreerde boeken. Het assortiment loopt van boeken over kunst en cultuur, sprookjes en fabels, (pers)fotoboeken tot (oude) kinderboeken. Van informatieve boeken tot (kinder)atlassen, esoterie, literatuur en meer. Alle boeken zijn tweedehands.
De boeken worden verstuurd via Post.NL met track&trace. De genoemde portokosten gelden voor Nederland.
Op afspraak kunnen de boeken in Den Haag worden afgehaald. Bij een bestelling van € 20 of meer kan ik het boek in Den Haag thuis bezorgen.
Retourneren is na overleg mogelijk door het boek binnen een week, in dezelfde staat, terug te sturen op eigen kosten. U krijgt dan de aanschafprijs terug min € 2,50 administratiekosten per boek.
Een enkele keer gebeurt het dat mijn mail in de spambox van de ontvanger terechtkomt, dus als u maar niets van mij hoort, kijk daar dan even.
Neem gerust contact met mij op als u meer wilt weten over een boek of een extra foto toegestuurd wilt krijgen.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Ibo, Wim - En nu de moraal / 2 1936-1981 / druk 1 Ibo, Wim - En nu de moraal / 2 1936-1981 / druk 1 Ibo, Wim - En nu de moraal / 2 1936-1981 / druk 1

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Aquamarijn

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Aquamarijn
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Aquamarijn een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Aquamarijn vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Aquamarijn kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.