Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Aquamarijn.


 

Ibo, Wim - En nu de moraal / 2 1936-1981 / druk 1

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Ibo, Wim - En nu de moraal / 2 1936-1981 / druk 1
Schrijver: Ibo, Wim
Titel: En nu de moraal / 2 1936-1981 / druk 1
ISBN: 9789021829029
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Bijzonderheid: 1982, 240p, Gebonden met (verkleurd) stofomslag, in goede staat,
Prijs: € 4,95
€ 3,65
Meer info aCHTERFLAP: In 1970 verscheen 'En nu de moraal van dit lied. 75 jaar Nederlands Cabaret'. Het boek is al vele jaren uitverkocht.

In deze nieuwe en herziene uitgave werd de geschiedenis van het vaderlandse cabaret in twee delen gesplitst: 1895-1936 en 1936-1981. Omdat het oorspronkelijke overzicht in de volksmond de 'cabaretbijbel' is gaan heten, hebt u nu het 'nieuwe testament' in uw handen, dat in 1936 - het geboortejaar van het ABC-Cabaret met Corry Vonk en Wim Kan - begint en in 1981 eindigt, precies een eeuw nadat de cabaretkunst in Frankrijk is ontstaan.

De herziene versie is persoonlijker van aard dan de oorspronkelijke, hetgeen al duidelijk blijkt uit mijn 'geloofsbelijdenis' in het eerste hoofdstuk van deel 1. Uiteraard zijn - tien jaar na dato - nieuw verworven gegevens in mijn beschouwingen verwerkt en werden enkele fouten gecorrigeerd.
Bij de behandeling van de laatste, toegevoegde periode 1970-1981, 'Neerlands hoop en wanhoop' is - net als in alle andere hoofdstukken - niet gestreefd naar volledigheid: als maatstaf diende uitsluitend de artistieke inbreng en het professionele niveau van Nederlands theater-cabaret.

Amsterdam, Wim Ibo
Boek bekijken

Aquamarijn uit Den Haag

particulier

Logo Aquamarijn

Welkom bij Aquamarijn!
Dit winkeltje wordt gerund door een boekenliefhebber en -verzamelaar. U vindt hier voornamelijk geïllustreerde boeken. Het assortiment loopt van boeken over kunst en cultuur, sprookjes en fabels, (pers)fotoboeken tot (oude) kinderboeken. Van informatieve boeken tot (kinder)atlassen, esoterie, literatuur en meer.
Als u twee boeken tegelijk koopt, krijgt u een korting van 10% op de totaalprijs. De boeken worden verstuurd via Post.NL met track&trace. De genoemde portokosten gelden voor Nederland.
Op afspraak kunnen de boeken in Den Haag worden afgehaald. Bij een bestelling van € 20 of meer kan ik het boek in Den Haag thuis bezorgen.
Retourneren is na overleg mogelijk door het boek, in dezelfde staat, terug te sturen op eigen kosten. U krijgt dan de aanschafprijs terug min € 2,50 administratiekosten.
Een enkele keer gebeurt het dat mijn mail in de spambox van de ontvanger terechtkomt, dus als u maar niets van mij hoort, kijk daar dan even.
En neem gerust contact met mij op als u meer wilt weten over een boek of een extra foto toegestuurd wilt krijgen.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.