Loomeijer, Frits R. - Water over dek en luiken. Het leven op de

Schrijver:
Titel: Water over dek en luiken. Het leven op de kust- en binnenvaart 1926-'36.
ISBN: 9789060139325
Taal: Nederlands
Uitgever: De Alk, Alkmaar
Bijzonderheden: Gebonden, 1987, 160 blz. Met foto's en een index. Gesigneerd door de schrijver op blz. 0. Handtekening op blz. 4 (mogelijk van Evert Smid). Enkele vlekjes.
Prijs: € 10,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
De rode draad in dit boek is een dagboek dat Evert Smid (geb. 1914), zoon van een Groninger Beltschipper, als schippersknecht, stuurman en kapitein bijhield tussen 1926 en 1936. Smid voer op de zeiltjalk van zijn vader eerst in de Wad- en Sondvaart, en daarna in de binnenvaart, eveneens op een zeiltjalk. In deze periode maakte hij kennis met de schelpenvaart op de Waddenzee, een tamelijk riskant bedrijf voor de zeilschepen, en de vlasvaart op België. Hierna voer Smid jarenlang in de vaart op Engeland met Groninger kustvaarders. Loomeijer gebruikt het dagboek van Smid om een aantal onderwerpen te entameren en vervolgens zeer diepgaand te beschrijven, met name de ingrijpende veranderingen in de kustvaart in de jaren twintig en dertig. De technische ontwikkeling - de motorisering van de vloot -
bracht grote veranderingen teweeg in zowel de bedrijfsvoering als het sociale leven van de kustvaart. Loomeijer heeft voor de samenstelling van zijn boek vooral gebruik gemaakt van informanten (ongeveer 60 personen zijn geïnterviewd), persoonlijke fotoalbums en zakboekjes, en fragmentarisch bewaard gebleven bedrijfsarchieven.
Verder lezen

BoekenWO2 uit Raalte

particulier

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BoekenWO2

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BoekenWO2
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en BoekenWO2 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BoekenWO2 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BoekenWO2 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.