Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel BoekenWO2.


 

Loomeijer, Frits R. - Water over dek en luiken. Het leven op de kust- en binnenvaart 1926-'36.

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: Loomeijer, Frits R.
Titel: Water over dek en luiken. Het leven op de kust- en binnenvaart 1926-'36.
ISBN: 9789060139325
Uitgever: De Alk, Alkmaar
Bijzonderheid: Gebonden, 1987, 160 blz. Met foto's en een index. Gesigneerd door de schrijver op blz. 0. Handtekening op blz. 4 (mogelijk van Evert Smid). Enkele vlekjes.
Prijs: € 10,00
Meer info De rode draad in dit boek is een dagboek dat Evert Smid (geb. 1914), zoon van een Groninger Beltschipper, als schippersknecht, stuurman en kapitein bijhield tussen 1926 en 1936. Smid voer op de zeiltjalk van zijn vader eerst in de Wad- en Sondvaart, en daarna in de binnenvaart, eveneens op een zeiltjalk. In deze periode maakte hij kennis met de schelpenvaart op de Waddenzee, een tamelijk riskant bedrijf voor de zeilschepen, en de vlasvaart op België. Hierna voer Smid jarenlang in de vaart op Engeland met Groninger kustvaarders. Loomeijer gebruikt het dagboek van Smid om een aantal onderwerpen te entameren en vervolgens zeer diepgaand te beschrijven, met name de ingrijpende veranderingen in de kustvaart in de jaren twintig en dertig. De technische ontwikkeling - de motorisering van de vloot -
bracht grote veranderingen teweeg in zowel de bedrijfsvoering als het sociale leven van de kustvaart. Loomeijer heeft voor de samenstelling van zijn boek vooral gebruik gemaakt van informanten (ongeveer 60 personen zijn geïnterviewd), persoonlijke fotoalbums en zakboekjes, en fragmentarisch bewaard gebleven bedrijfsarchieven.
Boek bekijken

BoekenWO2 uit Raalte

particulier

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.