Hondebrink, J. - Macht en recht in kort bestek / wat ieder moet

Schrijver:
Titel: Macht en recht in kort bestek / wat ieder moet weten over bestuur, politiek en justitie in Nederland
ISBN: 9789053527573
Taal: Nederlands
Uitgever: Boom
Bijzonderheden: 2002, 142pp, paperback
Prijs: € 3,99
Verzendkosten: € 3,85 (binnen Nederland)
Meer info:
Is de premier de baas van de andere ministers? Verdient hij meer? Is een advocaat-generaal een advocaat of een generaal of geen van beide? Zijn rechtbank, en gerechtshof twee woorden voor hetzelfde instituut? Waarom wordt in de pers de dader (maar niet het slachtoffer) met een initiaal aangeduid? Kiezen we bij Kamerverkiezingen een regering of een volksvertegenwoordiging? Heeft de koningin politieke macht? Hoeveel heeft Brussel te zeggen in ons land?
Vele Nederlanders weten het antwoord op vragen als deze niet of slechts vaag. Om een volwaardig, staatsburger te zijn is het toch gewenst dat je weet hebt van de belangrijkste aspecten van het (politieke) bestuur en van justitie in Nederland. Kennis ervan kan helpen bij het beoordelen van wat dag in dag uit in de media bericht wordt. Macht en Recht in kort bestek biedt hiervan een samenhangend, compact en leesbaar overzicht.
De eigenaardigheden van het Nederlandse bestel worden verklaard vanuit de bijzondere geschiedenis van ons land. Ter verduidelijking worden soms vergelijkingen gemaakt met de regels en gebruiken in enkele andere democratische landen.
De auteur is publicist en schreef eerder Religie in een notendop.
Verder lezen

SonBoekNy uit Den Haag

particulier

Logo SonBoekNy

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Hondebrink, J. - Macht en recht in kort bestek / wat ieder moet weten over bestuur, politiek en justitie in Nederland

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij SonBoekNy

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met SonBoekNy
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en SonBoekNy een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van SonBoekNy vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • SonBoekNy kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.