Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel SonBoekNy.


 

Hondebrink, J. - Macht en recht in kort bestek / wat ieder moet weten over bestuur, politiek en justitie in Nederland

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Hondebrink, J. - Macht en recht in kort bestek / wat ieder moet weten over bestuur, politiek en justitie in Nederland
Schrijver: Hondebrink, J.
Titel: Macht en recht in kort bestek / wat ieder moet weten over bestuur, politiek en justitie in Nederland
ISBN: 9789053527573
Uitgever: Boom
Bijzonderheid: 2002, 142pp, paperback
Prijs: € 3,99
€ 3,85
Meer info Is de premier de baas van de andere ministers? Verdient hij meer? Is een advocaat-generaal een advocaat of een generaal of geen van beide? Zijn rechtbank, en gerechtshof twee woorden voor hetzelfde instituut? Waarom wordt in de pers de dader (maar niet het slachtoffer) met een initiaal aangeduid? Kiezen we bij Kamerverkiezingen een regering of een volksvertegenwoordiging? Heeft de koningin politieke macht? Hoeveel heeft Brussel te zeggen in ons land?
Vele Nederlanders weten het antwoord op vragen als deze niet of slechts vaag. Om een volwaardig, staatsburger te zijn is het toch gewenst dat je weet hebt van de belangrijkste aspecten van het (politieke) bestuur en van justitie in Nederland. Kennis ervan kan helpen bij het beoordelen van wat dag in dag uit in de media bericht wordt. Macht en Recht in kort bestek biedt hiervan een samenhangend, compact en leesbaar overzicht.
De eigenaardigheden van het Nederlandse bestel worden verklaard vanuit de bijzondere geschiedenis van ons land. Ter verduidelijking worden soms vergelijkingen gemaakt met de regels en gebruiken in enkele andere democratische landen.
De auteur is publicist en schreef eerder Religie in een notendop.
Boek bekijken

SonBoekNy uit Den Haag

particulier

Logo SonBoekNy

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.