Janssens, Michiel / Ineke Verheul - De kunst van reflectie: wer

Schrijver:
Titel: De kunst van reflectie: werkboek voor leraren + Alles over opdrachten: docentenreeks 4
Taal: Nederlands
Uitgever: Baarn: HB uitgevers / Houten: Bohn Stafleu Van Loghum
Bijzonderheden: 2008, 255 pp., genaaid, soft cover, als nieuw / 2002, 192 pp., genaaid, soft cover, als nieuw / 2018, 138 pp., 28 figuren, genaaid, soft cover, als nieuw.
Beschikbaar: 2 exemplaren
Prijs: € 25,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Deze twee boeken zijn samen te koop voor 25,00 euro, maar ze zijn ook apart van elkaar verkrijgbaar.

De kunst van reflectie (8,50 euro)
Dit praktische boek heeft als belangrijkste doel om interessante en gevarieerde reflectieopdrachten en oefeningen te bieden die kunnen worden gebruikt om de eigen ontwikkeling tot leraar te ondersteunen en te verdiepen. Het eerste deel bevat een aantal bespiegelingen rondom het begrip reflectie die uitmonden in concrete aandachtspunten voor het werken met de verschillende opdrachten in het boek. Het tweede en grootste deel is een werkboek met vijf thema's: ontwikkeling en leren, biografisch leren, leren van de praktijk, beroep in beeld, leren van en met elkaar. Rondom deze thema;s worden inspirerende opdrachten en oefeningen beschreven vanuit diverse invalshoeken. Daarbij worden zowel talige als beeldende kwaliteiten aangesproken van de persoon die reflecteert. De Kunst van reflectie is bestemd voor leraren in alle onderwijssectoren.


Alles over opdrachten (22,50 euro)
De titel geeft aan wat dit boek biedt: een grote hoeveelheid informatie over opdrachten uit diverse bronnen en vanuit allerlei gezichtspunten, overzichtelijk op een rijtje gezet. Voor diverse projecten heeft het CLU instrumenten ontwikkeld, die zich goed voor een boek als dit lenen. Alles over opdrachten gaat uit van de opdracht in de breedste zin van het woord. Welk doel een opdracht ook moet dienen en waar u in het onderwijs ook een opdracht wilt plaatsen: u zult in dit boek altijd iets van uw gading vinden.
Na een inleidend hoofdstuk behandelt hoofstuk 2 de opdracht in het algemeen (de basisvorm). Dit hoofdstuk geeft ook een overzicht van de soorten opdrachten die zoal bestaan. Hoofstuk 3 gaat over de systematische opbouw van opdrachten in het onderwijs, zowel inhoudelijk als didactisch. Bepaalde onderwijsvisies vragen om een specifieke vormgeving van het didactische materiaal en dus ook van de opdrachten daarin. In hoofdstuk wordt probleemgestuurd onderwijs (PGO), projectonderwijs, onderwijs met cases en competentiegericht, opdrachtgestuurd onderwijs (CGO) aan bod.
Hoofdstuk 5 behandelt de differentiatie in opdrachten, hoofdstuk 6 de voorwaarden waaronder het gebruik van ICT in opdrachten meerwaarde heeft. In hoofdstuk 7 wordt de beoordeling van opdrachten behandeld en biedt een stappenplan (en checklist). Alles over opdrsachten is bestemd voor docenten, onderwijsontwikkelaars en iedereen die met zinvolle opdrachten aan de slag wil.
Verder lezen

Wijds Uitzicht uit Exloo

particulier

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Janssens, Michiel / Ineke Verheul - De kunst van reflectie: werkboek voor leraren + Alles over opdrachten: docentenreeks 4

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Wijds Uitzicht

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Wijds Uitzicht
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Wijds Uitzicht een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Wijds Uitzicht vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Wijds Uitzicht kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.