Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Wijds Uitzicht.


 

Janssens, Michiel / Ineke Verheul - De kunst van reflectie: werkboek voor leraren + Alles over opdrachten: docentenreeks 4

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Janssens, Michiel / Ineke Verheul - De kunst van reflectie: werkboek voor leraren + Alles over opdrachten: docentenreeks 4
Schrijver: Janssens, Michiel / Ineke Verheul
Titel: De kunst van reflectie: werkboek voor leraren + Alles over opdrachten: docentenreeks 4
ISBN:
Uitgever: Baarn: HB uitgevers / Houten: Bohn Stafleu Van Loghum
Bijzonderheid: 2008, 255 pp., genaaid, soft cover, als nieuw / 2002, 192 pp., genaaid, soft cover, als nieuw / 2018, 138 pp., 28 figuren, genaaid, soft cover, als nieuw.
Prijs: € 25,00
Meer info Deze twee boeken zijn samen te koop voor 25,00 euro, maar ze zijn ook apart van elkaar verkrijgbaar.

De kunst van reflectie (8,50 euro)
Dit praktische boek heeft als belangrijkste doel om interessante en gevarieerde reflectieopdrachten en oefeningen te bieden die kunnen worden gebruikt om de eigen ontwikkeling tot leraar te ondersteunen en te verdiepen. Het eerste deel bevat een aantal bespiegelingen rondom het begrip reflectie die uitmonden in concrete aandachtspunten voor het werken met de verschillende opdrachten in het boek. Het tweede en grootste deel is een werkboek met vijf thema's: ontwikkeling en leren, biografisch leren, leren van de praktijk, beroep in beeld, leren van en met elkaar. Rondom deze thema;s worden inspirerende opdrachten en oefeningen beschreven vanuit diverse invalshoeken. Daarbij worden zowel talige als beeldende kwaliteiten aangesproken van de persoon die reflecteert. De Kunst van reflectie is bestemd voor leraren in alle onderwijssectoren.


Alles over opdrachten (22,50 euro)
De titel geeft aan wat dit boek biedt: een grote hoeveelheid informatie over opdrachten uit diverse bronnen en vanuit allerlei gezichtspunten, overzichtelijk op een rijtje gezet. Voor diverse projecten heeft het CLU instrumenten ontwikkeld, die zich goed voor een boek als dit lenen. Alles over opdrachten gaat uit van de opdracht in de breedste zin van het woord. Welk doel een opdracht ook moet dienen en waar u in het onderwijs ook een opdracht wilt plaatsen: u zult in dit boek altijd iets van uw gading vinden.
Na een inleidend hoofdstuk behandelt hoofstuk 2 de opdracht in het algemeen (de basisvorm). Dit hoofdstuk geeft ook een overzicht van de soorten opdrachten die zoal bestaan. Hoofstuk 3 gaat over de systematische opbouw van opdrachten in het onderwijs, zowel inhoudelijk als didactisch. Bepaalde onderwijsvisies vragen om een specifieke vormgeving van het didactische materiaal en dus ook van de opdrachten daarin. In hoofdstuk wordt probleemgestuurd onderwijs (PGO), projectonderwijs, onderwijs met cases en competentiegericht, opdrachtgestuurd onderwijs (CGO) aan bod.
Hoofdstuk 5 behandelt de differentiatie in opdrachten, hoofdstuk 6 de voorwaarden waaronder het gebruik van ICT in opdrachten meerwaarde heeft. In hoofdstuk 7 wordt de beoordeling van opdrachten behandeld en biedt een stappenplan (en checklist). Alles over opdrsachten is bestemd voor docenten, onderwijsontwikkelaars en iedereen die met zinvolle opdrachten aan de slag wil.
Boek bekijken

Wijds Uitzicht uit Exloo

particulier

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.