Piet Hagen - Journalisten in Nederland 1850-2000 / Een persgesc

Schrijver:
Titel: Journalisten in Nederland 1850-2000 / Een persgeschiedenis in portretten
ISBN: 9789029522229
Taal: Nederlands
Uitgever: De Arbeiderspers
Bijzonderheden: 2002, 600 pagina's, gebonden
Prijs: € 15,00
Verzendkosten: € 6,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Journalisten in Nederland vertelt het verhaal van anderhalve eeuw geschreven journalistiek in Nederland en Nederlands-Indië. Het toont de historische ontwikkeling van een maatschappelijk invloedrijke beroepsgroep, die een sleutelrol speelt in de nieuwsvoorziening en de opinievorming. Dat gebeurt vanuit diverse gezichtshoeken, zoals de reportage, het interview, de parlementaire journalistiek en de oorlogsverslaggeving. Ook de rol van journalisten vóór en tijdens de Tweede Wereldoorlog en het aandeel van vrouwen in de journalistiek worden uitvoerig belicht.
Het grootste deel van deze persgeschiedenis bestaat uit een portrettengalerij waarin leven en werk van 48 spraakmakende Nederlandse journalisten op toegankelijke wijze worden beschreven. Van founding fathers als Izaak Lion, Abraham Kuyper en Charles Boissevain, en vrouwelijke pioniers als Henriëtte van der Mey en Emmy J. Belinfante, tot ‘journalist van de eeuw’ H. J. A. Hofland, meester- interviewer Ischa Meijer, dwarsligger Willem Oltmans, misdaadverslaggever Bart Middelburg en Opzij-hoofdredacteur Cisca Dresselhuys.
Het register ontsluit gegevens over vele historische gebeurtenissen en over meer dan zeshonderd journalisten van dag- en weekbladen.
Piet Hagen schenkt veel aandacht aan de raakvlakken tussen journalistiek en politiek, en die tussen journalistiek en literatuur. Hij schetst in Journalisten in Nederland een inzichtelijk en boeiend beeld van de stijl, onderwerpkeuze en het wereldbeeld van vooraanstaande representanten van de vaderlandse journalistiek.
Verder lezen

Maarten_leest uit Houten

particulier

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Piet Hagen - Journalisten in Nederland 1850-2000 / Een persgeschiedenis in portretten Piet Hagen - Journalisten in Nederland 1850-2000 / Een persgeschiedenis in portretten Piet Hagen - Journalisten in Nederland 1850-2000 / Een persgeschiedenis in portretten Piet Hagen - Journalisten in Nederland 1850-2000 / Een persgeschiedenis in portretten

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Maarten_leest

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Maarten_leest
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Maarten_leest een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Maarten_leest vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Maarten_leest kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.