Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Maarten_leest.


 

Piet Hagen - Journalisten in Nederland 1850-2000 / Een persgeschiedenis in portretten

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Piet Hagen - Journalisten in Nederland 1850-2000 / Een persgeschiedenis in portretten
Schrijver: Piet Hagen
Titel: Journalisten in Nederland 1850-2000 / Een persgeschiedenis in portretten
ISBN: 9789029522229
Uitgever: De Arbeiderspers
Bijzonderheid: 2002, 600 pagina's, gebonden
Prijs: € 15,00
€ 6,95
Meer info Journalisten in Nederland vertelt het verhaal van anderhalve eeuw geschreven journalistiek in Nederland en Nederlands-Indië. Het toont de historische ontwikkeling van een maatschappelijk invloedrijke beroepsgroep, die een sleutelrol speelt in de nieuwsvoorziening en de opinievorming. Dat gebeurt vanuit diverse gezichtshoeken, zoals de reportage, het interview, de parlementaire journalistiek en de oorlogsverslaggeving. Ook de rol van journalisten vóór en tijdens de Tweede Wereldoorlog en het aandeel van vrouwen in de journalistiek worden uitvoerig belicht.
Het grootste deel van deze persgeschiedenis bestaat uit een portrettengalerij waarin leven en werk van 48 spraakmakende Nederlandse journalisten op toegankelijke wijze worden beschreven. Van founding fathers als Izaak Lion, Abraham Kuyper en Charles Boissevain, en vrouwelijke pioniers als Henriëtte van der Mey en Emmy J. Belinfante, tot ‘journalist van de eeuw’ H. J. A. Hofland, meester- interviewer Ischa Meijer, dwarsligger Willem Oltmans, misdaadverslaggever Bart Middelburg en Opzij-hoofdredacteur Cisca Dresselhuys.
Het register ontsluit gegevens over vele historische gebeurtenissen en over meer dan zeshonderd journalisten van dag- en weekbladen.
Piet Hagen schenkt veel aandacht aan de raakvlakken tussen journalistiek en politiek, en die tussen journalistiek en literatuur. Hij schetst in Journalisten in Nederland een inzichtelijk en boeiend beeld van de stijl, onderwerpkeuze en het wereldbeeld van vooraanstaande representanten van de vaderlandse journalistiek.
Boek bekijken

Maarten_leest uit Houten

particulier

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.