Els Bendheim e.a. - Aantekeningen in de marge : Liepman Philip

Schrijver:
Titel: Aantekeningen in de marge : Liepman Philip Prins : een Amsterdamse geleerde uit de mediene
Taal: Nederlands
Uitgever: Ktav Pub. House 2001
Bijzonderheden: In goede staat. Zeer zeldzaam exemplaar
Prijs: € 39,95
Verzendkosten: € 4,50 (binnen Nederland)
Meer info:
(Eliezer Liepman; 1835–1915), koopman en geleerde uit Arnhem, Nederland. Prins kreeg tot 1876 privéles, daarna vervolgde hij zijn studie in Amsterdam en verhuisde in 1887 naar Frankfurt.

Biografie
Eliezer Liepman Philip Prins, was de zoon van Raphael (Philip) Liepman Prins en Mietje Benjamin Schaap. Hij werkte vele jaren in de beroemde tapijthandel van de familie. Nadat hij de middelbare leeftijd had bereikt, besloot Liepman de rest van zijn leven te wijden aan serieuze en uitputtende joodse studies; als onderdeel van zijn onderzoek correspondeerde hij met vele geleerden van zijn generatie. [1] In 1885 nam Eliezer Liepman Philip Prins zijn gezin mee naar Frankfurt, waar hij bleef studeren en schrijven over een verscheidenheid aan joodse en algemene onderwerpen.

Hij trouwde op 16 oktober 1856 in Amsterdam met Henriette Jacobson (1836-1886), de dochter van Jacob Meijer Levien Jacobson en Sara Abraham Jacobson.

De laatste jaren zijn meer details over hem bekend geworden toen een van zijn kleinkinderen, Els Bendheim , de aanzet gaf tot de publicatie van zijn correspondentie, de kanttekeningen die hij in zijn boeken maakte en een bloemlezing van zijn werk in het Nederlands.
Verder lezen

Boeken on the run uit Hoorn

particulier

Logo Boeken on the run

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Els Bendheim e.a. - Aantekeningen in de marge : Liepman Philip Prins : een Amsterdamse geleerde uit de mediene Els Bendheim e.a. - Aantekeningen in de marge : Liepman Philip Prins : een Amsterdamse geleerde uit de mediene Els Bendheim e.a. - Aantekeningen in de marge : Liepman Philip Prins : een Amsterdamse geleerde uit de mediene

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Boeken on the run

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Boeken on the run
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Boeken on the run een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Boeken on the run vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Boeken on the run kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.