Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Boeken on the run.


 

Els Bendheim e.a. - Aantekeningen in de marge : Liepman Philip Prins : een Amsterdamse geleerde uit de mediene

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Els Bendheim e.a. - Aantekeningen in de marge : Liepman Philip Prins : een Amsterdamse geleerde uit de mediene
Schrijver: Els Bendheim e.a.
Titel: Aantekeningen in de marge : Liepman Philip Prins : een Amsterdamse geleerde uit de mediene
ISBN:
Uitgever: Ktav Pub. House 2001
Bijzonderheid: In goede staat. Zeer zeldzaam exemplaar
Prijs: € 39,95
€ 4,50
Meer info (Eliezer Liepman; 1835–1915), koopman en geleerde uit Arnhem, Nederland. Prins kreeg tot 1876 privéles, daarna vervolgde hij zijn studie in Amsterdam en verhuisde in 1887 naar Frankfurt.

Biografie
Eliezer Liepman Philip Prins, was de zoon van Raphael (Philip) Liepman Prins en Mietje Benjamin Schaap. Hij werkte vele jaren in de beroemde tapijthandel van de familie. Nadat hij de middelbare leeftijd had bereikt, besloot Liepman de rest van zijn leven te wijden aan serieuze en uitputtende joodse studies; als onderdeel van zijn onderzoek correspondeerde hij met vele geleerden van zijn generatie. [1] In 1885 nam Eliezer Liepman Philip Prins zijn gezin mee naar Frankfurt, waar hij bleef studeren en schrijven over een verscheidenheid aan joodse en algemene onderwerpen.

Hij trouwde op 16 oktober 1856 in Amsterdam met Henriette Jacobson (1836-1886), de dochter van Jacob Meijer Levien Jacobson en Sara Abraham Jacobson.

De laatste jaren zijn meer details over hem bekend geworden toen een van zijn kleinkinderen, Els Bendheim , de aanzet gaf tot de publicatie van zijn correspondentie, de kanttekeningen die hij in zijn boeken maakte en een bloemlezing van zijn werk in het Nederlands.
Boek bekijken

Boeken on the run uit Hoorn

particulier

Logo Boeken on the run

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.