Kruyt, Alb, C, - De West-Toradjas op Midden-Celebes: 5 Delen Co

Schrijver:
Titel: De West-Toradjas op Midden-Celebes: 5 Delen Compleet
Taal: Nederlands
Uitgever: Amsterdam: Noord-Hollandsche Uitgevers-Maatschappij
Bijzonderheden: 1938, Goede Staat; Zie Meer info, Softcovers, 5 Delen; 4 tekst + 1 platen, XII,542,VIII,630,VIII, 562,VIII,493,24 pp. 255 ills & 5 Uitvouwbare Kaarten
Prijs: € 475,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Goed overal staat
Ruggen verkleurd met leesvouwen; zie foto's
K.M.A. bibliotheek stempels op verschillende blz

Verhandelingen der Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen.

Albertus C. Kruyt (1869-1949) was een zoon van zendeling J. Kruyt van Modjowarno (Java). Hij woonde vanaf 1876 in het tehuis voor zonen van zendelingen te Rotterdam, aansluitend doorliep hij de zendeling-opleiding van het NZG, waarna hij in 1890 door het Nederlands Zendelinggenootschap naar Celebes werd uitgezonden. Hij werkte een korte tijd in Gorontalo om vervolgens 40 jaar in het Poso-gebied ('Toradja-land') te blijven. In 1947 ontstond mede door zijn zendingswerk de Gereja Kristen Sulawesi Tengah, de Christelijke Kerk van Midden-Celebes.

Kruyt werd internationaal bekend door zijn etnografische onderzoek onder de Toradja's. Hij werkte nauw samen met N. Adriani van het Nederlands Bijbelgenootschap. Voor zijn onderzoek maakte hij diverse reizen door de hele Indische archipel. In 1932 repatrieerde hij en was hij lid van diverse besturen (Nederlands Zendelinggenootschap, Samenwerkende Zendings Corporaties. Verenigde Nederlandse Zendingscorporaties, Kon. Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde en Simavi). Aan de Nederlandse Zendingsschool te Oegstgeest gaf hij les in onder andere etnologie.

Kruyt publiceerde zeer veel. Zijn belangrijkste werken zijn Het animisme in den Indischen archipel ('s-Gravenhage 1906), De Bare'e-sprekende Toradja's van Midden-Celebes (Batavia 1912-1914, 3 delen, derde deel door N. Adriani) en De West-Toradja's van Midden-Celebes (Amsterdam 1938). In de biografie van G. Noort, De weg van magie tot geloof: Leven en werk van Alb. C. Kruyt (1869-1949), zendeling-leraar in Midden-Celebes, Indonesië is een volledige bibliografie opgenomen.
Verder lezen

P.A. Gallagher uit Klundert

particulier

Logo P.A. Gallagher

De P.A. Gallagher privécollectie is gedurende de afgelopen 30 jaar opgebouwd en bestaat uit boeken, prenten en “ephemera”.
Op deze website ziet u een aantal items die uit de collectie worden verwijderd om nieuwe aanwinsten te financieren

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Kruyt, Alb, C, - De West-Toradjas op Midden-Celebes: 5 Delen Compleet Kruyt, Alb, C, - De West-Toradjas op Midden-Celebes: 5 Delen Compleet Kruyt, Alb, C, - De West-Toradjas op Midden-Celebes: 5 Delen Compleet Kruyt, Alb, C, - De West-Toradjas op Midden-Celebes: 5 Delen Compleet Kruyt, Alb, C, - De West-Toradjas op Midden-Celebes: 5 Delen Compleet Kruyt, Alb, C, - De West-Toradjas op Midden-Celebes: 5 Delen Compleet Kruyt, Alb, C, - De West-Toradjas op Midden-Celebes: 5 Delen Compleet Kruyt, Alb, C, - De West-Toradjas op Midden-Celebes: 5 Delen Compleet Kruyt, Alb, C, - De West-Toradjas op Midden-Celebes: 5 Delen Compleet Kruyt, Alb, C, - De West-Toradjas op Midden-Celebes: 5 Delen Compleet Kruyt, Alb, C, - De West-Toradjas op Midden-Celebes: 5 Delen Compleet

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij P.A. Gallagher

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met P.A. Gallagher
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en P.A. Gallagher een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van P.A. Gallagher vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • P.A. Gallagher kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.