Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel P.A. Gallagher.


 

Kruyt, Alb, C, - De West-Toradjas op Midden-Celebes: 5 Delen Compleet

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Kruyt, Alb, C, - De West-Toradjas op Midden-Celebes: 5 Delen Compleet
Schrijver: Kruyt, Alb, C,
Titel: De West-Toradjas op Midden-Celebes: 5 Delen Compleet
ISBN:
Uitgever: Amsterdam: Noord-Hollandsche Uitgevers-Maatschappij
Bijzonderheid: 1938, Goede Staat; Zie Meer info, Softcovers, 5 Delen; 4 tekst + 1 platen, XII,542,VIII,630,VIII, 562,VIII,493,24 pp. 255 ills & 5 Uitvouwbare Kaarten
Prijs: € 475,00
Meer info Goed overal staat
Ruggen verkleurd met leesvouwen; zie foto's
K.M.A. bibliotheek stempels op verschillende blz

Verhandelingen der Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen.

Albertus C. Kruyt (1869-1949) was een zoon van zendeling J. Kruyt van Modjowarno (Java). Hij woonde vanaf 1876 in het tehuis voor zonen van zendelingen te Rotterdam, aansluitend doorliep hij de zendeling-opleiding van het NZG, waarna hij in 1890 door het Nederlands Zendelinggenootschap naar Celebes werd uitgezonden. Hij werkte een korte tijd in Gorontalo om vervolgens 40 jaar in het Poso-gebied ('Toradja-land') te blijven. In 1947 ontstond mede door zijn zendingswerk de Gereja Kristen Sulawesi Tengah, de Christelijke Kerk van Midden-Celebes.

Kruyt werd internationaal bekend door zijn etnografische onderzoek onder de Toradja's. Hij werkte nauw samen met N. Adriani van het Nederlands Bijbelgenootschap. Voor zijn onderzoek maakte hij diverse reizen door de hele Indische archipel. In 1932 repatrieerde hij en was hij lid van diverse besturen (Nederlands Zendelinggenootschap, Samenwerkende Zendings Corporaties. Verenigde Nederlandse Zendingscorporaties, Kon. Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde en Simavi). Aan de Nederlandse Zendingsschool te Oegstgeest gaf hij les in onder andere etnologie.

Kruyt publiceerde zeer veel. Zijn belangrijkste werken zijn Het animisme in den Indischen archipel ('s-Gravenhage 1906), De Bare'e-sprekende Toradja's van Midden-Celebes (Batavia 1912-1914, 3 delen, derde deel door N. Adriani) en De West-Toradja's van Midden-Celebes (Amsterdam 1938). In de biografie van G. Noort, De weg van magie tot geloof: Leven en werk van Alb. C. Kruyt (1869-1949), zendeling-leraar in Midden-Celebes, Indonesië is een volledige bibliografie opgenomen.
Boek bekijken

P.A. Gallagher uit Klundert

particulier

Logo P.A. Gallagher

De P.A. Gallagher privécollectie is gedurende de afgelopen 30 jaar opgebouwd en bestaat uit boeken, prenten en “ephemera”.
Op deze website ziet u een aantal items die uit de collectie worden verwijderd om nieuwe aanwinsten te financieren

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.