Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel 12ReadBooks.


 

Weinfurter, Stefan - Deutz, Helmut [Hrsg.] - Consuetudines Canonicorum Regularium Rodenses / Die Lebensordnung des Regularkanonikerstiftes Klosterrath [Fontes Christiani ( FC ), Bd. 11/1 en 2] - 2 Bde.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Weinfurter, Stefan - Deutz, Helmut [Hrsg.] - Consuetudines Canonicorum Regularium Rodenses / Die Lebensordnung des Regularkanonikerstiftes Klosterrath [Fontes Christiani ( FC ), Bd. 11/1 en 2] - 2 Bde.
Schrijver: Weinfurter, Stefan - Deutz, Helmut [Hrsg.]
Titel: Consuetudines Canonicorum Regularium Rodenses / Die Lebensordnung des Regularkanonikerstiftes Klosterrath [Fontes Christiani ( FC ), Bd. 11/1 en 2] - 2 Bde.
ISBN: 9783451221156
Uitgever: Herder, Freiburg etc.
Bijzonderheid: 1993, xi+570 pp, kartoniert (stiff wrappers, pb), zeer goed, ongelezen (wie neu). Details zie info.
Prijs: € 18,00
Meer info De volledige Latijnse tekst met vertaling van de Kloosterregel van de abdij Kloosterrade in Kerkrade, beter bekend onder de naam Rolduc. De Nederlandse historicus Louis Augustus wist in zijn studie uit 1987 aannemelijk te maken dat deze Consuetudines zijn opgesteld op instigatie van abt Richer op basis van het Praeceptum en de Ordo monasterii van Augustinus, naast de Regel van Benedictus. In 1122 kwam pauselijke goedkeuring.
Als brontekst voor de de bestudering van het kloosterleven in de 11e en 12e eeuw, maar ook voor de ontwikkeling van het canonieke recht is deze Kloosterregel van grote waarde, onder andere door haar uitgebreidheid. (zie ook foto voor de ‘flaptekst’).

Latijnse tekst: Stefan Weinfurter (inclusief Testimonia overgenomen uit Corpus Christianorum (CCM, Bd. 88), Turnhout 1978).
Op tegenoverliggende bladzijde Duitse vertaling van Helmut Deutz, die ook de uitgebreide inleiding (pp. 7-107) en toelichtingen heeft verzorgd.
Het werk wordt afgesloten met liefst 7 Registers (zie foto’s, p. 6 inhoudsopgave).

Voor de zeer gedetailleerde inhoudsopgave: zie foto’s.

Bd. I (FC 11/1), 1993, ISBN 3-451-22114-4 (kartoniert), pp. 1-343.
Bd. II (FC 11/2), 1993, ISBN 3-451-22115-2 (kartoniert), pp. XI + 344-570.
bladzijdenummers lopen door, herhaling inhoudsopgave in Bd. II, pp. v-xii.
Platten aan de randen iets verkleurd, binnenwerk als nieuw (ongelezen), geen leesvouwen in de rug. Buchplatten an den Rändern leicht verfärbt, Innenseite ungelesen. Keine Lesefalten im Rücken.
Boek bekijken

12ReadBooks uit Zwolle

particulier

Logo 12ReadBooks

Op uw bestelling of vraag reageer ik meestal binnen een dag en vrijwel altijd binnen twee dagen.
Heeft u een dag na uw bestelling of vraag nog geen reactie ontvangen, kijkt u dan even in uw spam-box. De naam van mijn boekwinkeltje ziet er voor providers blijkbaar niet heel betrouwbaar uit.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.