Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Ab antiquarimaat.


 

't Hart maarten - Een vlucht regenwulpen

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: 't Hart maarten
Titel: Een vlucht regenwulpen
ISBN:
Uitgever: De Arbeiderpers
Bijzonderheid: Paperback in goede staat
Prijs: € 8,50
Meer info Maarten 't Hart (1944, Maassluis) studeerde biologie aan de universiteit van Leiden en werd er ook docent. Hij debuteerde als schrijver in 1971 met 'Stenen voor een Ransuil'. In 1975 kreeg hij voor 'Het vrome volk' de Multatuliprijs, zijn eerste belangrijke literaire onderscheiding.

Met 'Een vlucht regenwulpen' brak hij in 1978 voor het eerst door bij een groot publiek. In de autobiografisch ge?pireerde roman rekent de schrijver af met het strenge gereformeerde milieu waarin hij opgroeide. Het hoofdpersonage is Maarten, zoon van een tuinder, die dankzij een academische bliksemcarri? als bioloog aan zijn achtergrond ontsnapt. Van het boek zijn intussen meer dan een miljoen exemplaren verkocht. De verfilming uit 1981 geldt net als het boek als een klassieker.

Het leven in een streng gelovige familie is een belangrijk thema in 't Harts oeuvre. In 1984 verscheen zijn autobiografie 'Het roer kan nog zes maal om'. Niet alleen zijn romans en verhalen bereiken een groot publiek, ook zijn essays doen soms heel wat stof opwaaien, zoals 'De vrouw bestaat niet' (1981) tegen het feminisme. Met 'Het woeden der hele wereld', een moordverhaal uit 1994 kreeg hij de Gouden Strop voor het spannendste boek
HET BOEK IS GESIGNEERD
Boek bekijken

Ab antiquarimaat

particulier

Ab antiquarimaat uit Amersfoort

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.