Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Ab antiquarimaat.


 

Amstrong Kevin - Het donkere hart van de Zuidzee

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: Amstrong Kevin
Titel: Het donkere hart van de Zuidzee
ISBN:
Uitgever: Hollandia Haarlem
Bijzonderheid: Paperback Als nieuw
Prijs: € 12,50
Meer info Kevin Armstrong, zeeman, zeiler en verhalenverteller, reist van oost naar west door het eilandenrijk van de Stille Zuidzee. Hij woont maandenlang tussen eilandbewoners, hoort hun verhalen, neemt deel aan hun cultuur, deelt hun plezier en voelt hun pijn. Waar veel reizigers zichzelf in het middelpunt van het verhaal plaatsen, laat Armstrong de lezer door zíjn ogen kijken.
Hij vertelt verhalen nu eens eigen ervaringen, dan weer mythen van Polynesië, soms ook bijna verhalende pamfletten tegen de culturele onderdrukking van de eilandbewoners door de blanke bezoekers. We ontmoeten `hardboiled´ Amerikaanse zeelieden op een sleepboot, verknipte zeilers op de lange route, een eilandmeisje dat uitgehuwelijkt wordt aan een geile Australiër, een houtsnijder die zijn inspiratie alleen onder water vindt.
Veel reizigers noemen `het leren kennen van de bevolking´ de reden voor hun reis. Kevin Amstrong verschaft de lezer een doorkijkje in de wereld achter het palmenstrand, waar sprookjes en bittere ervaringen elkaar afwisselen.
Kevin Armstrong was winnaar van de Journey Prize (USA) en genomineerd voor Best Canadian Short Story 2001.
De pers:
`Canada´s nieuwe jonge Joseph Conrad zeilt door het duistere hart van de Pacific, exotisch, maar zonder voyeurisme.´ Kirkus Reviews
`Armstrongs talent om een onbekend landschap te vullen met de eigenaardigheden van de menselijke soort heeft een collectie verhalen opgeleverd met vreemde, soms verontrustende beelden.´ The Vancouver Sun
Recensie(s)
Acht verhalen die zich alle afspelen in het eilandenrijk van de Stille Zuidzee. In de verhalen wordt aan de hand van onder andere ervaringen en mythen een beeld geschetst van de wijze waarop diverse personen, zowel eilandbewoners als buitenstaanders, leven en werken. Het geheel geeft over het algemeen een minder rooskleurig beeld van het eilandleven dan er vaak in het westen wordt gedacht. Een boek waarin op eigenzinnige wijze een kijkje wordt gegeven achter de idylle van deze eilanden. Paperback, kleine druk.
Boek bekijken

Ab antiquarimaat

particulier

Ab antiquarimaat uit Amersfoort

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.